Παρασκευή 10 έως και Κυριακή 12 Ιουνίου 2016 και ώρα 21.00 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Η ΦΕΞ σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων παρουσιάζουν το 11o FESTIVAL ANIMATION στην Ξάνθη. Το φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα στους φίλους του animation να δουν νέες παραγωγές και αφιερώματα σε εξαιρετικούς animators.   Μια επιλογή από ένα πλούσιο υλικό με εξαιρετικές τεχνικές, διαφορετικές σχολές κι απόψεις…

Σε συνεργασία με το εργαστήριο κόμικς της ΦΕΞ

Το εργαστήρι κόμικς της ΦΕΞ απευθύνεται σε ενήλικες και εφήβους. Το πρόγραμμα του εργαστηρίου,  περιλαμβάνει μια σειρά τεχνικών ασκήσεων (σχεδίου, σύνθεσης και οργάνωσης της αφήγησης). Οι ασκήσεις αυτές πλαισιώνονται από προβολή και σχολιασμό επιλεγμένων εικόνων και παραδείγματα προσαρμοσμένα στις προτιμήσεις του κάθε μαθητή.

Στόχος των ασκήσεων αυτών είναι η ανάπτυξη της δημιουργικότητας καθώς και των σχεδιαστικών και αφηγηματικών ικανοτήτων των μαθητών. Απώτερος σκοπός του εργαστηρίου είναι η σύσταση μιας ομάδας δημιουργών κόμικς οι οποίοι, συνδυάζοντας τις ικανότητες που θα αναπτύξουν, να μπορούν να συνθέσουν πρωτότυπες ιστορίες.

Για τον σκοπό αυτό, αφού τεθούν οι βάσεις, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη του προσωπικού σχεδιαστικού ύφους του κάθε μαθητή και όχι στην αντιγραφή στερεοτύπων.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Νίκος Καμπασελέ, απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Master 1 και 2 στα κόμικς (Ecole Européene Supérieure de l’Image)