fredtitoΣτο Νοσοκομείο βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας, ο προφυλακισμένος για κακουργηματική απάτη, 44χρονος Ξανθιώτης. Λίγο αφότου αποφασίστηκε η προφυλάκισή του ζήτησε να μεταβεί στο Νοσοκομείο, όπου και παραμένει κρατούμενος. Κατά τα τα άλλα η αποκάλυψη της υπόθεσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας και αρκετά σχόλια φυσικά.

Και νεκρική σιγή στον τύπο, όπως παρατηρεί κανείς. Έχει φυσικά την εξήγησή του, δεν προκαλεί έκπληξη σε μας, και ίσως να υπάρχει και έντονο παρασκήνιο γύρω από την υπόθεση και τις παραμέτρους της καθώς σχετίζεται με χίλιες δύο υποθέσεις, πρόσωπα, παράγοντες κλπ. της περιοχής. Άλλοι είναι επιφυλακτικοί, άλλοι είναι σοκαρισμένοι και άλλοι εκτεθειμένοι. (Κανονικά επειδή διεκδικούσε ρόλο δημόσιου προσώπου και δημοσιολογούσε ενώ είχε ήδη αμέτρητες καταδίκες θα έπρεπε να ανακοινωθεί και το όνομά του αλλά ας τηρήσουμε έστω καταχρηστικά το τεκμήριο της αθωότητας)

Δεν είναι ούτε κατάλληλη ώρα, ούτε κατάλληλος χώρος για να ειπωθούν όλα αυτά καθώς είναι υπόθεση που θα απασχολήσει τους πολλούς εμπλεκόμενους για αρκετό καιρό, ίσως χρόνια, πια. Κάποια στιγμή και αφού καταλήξει η δικαιοσύνη, θα έχουμε μια εικόνα για το αποτύπωμα που αφήνουν όλες αυτές οι υποθέσεις. Είναι δυνατόν όμως να συμπαρασύρει σε ηθικό επίπεδο, πάρα πολλούς και καλό είναι να υπάρχει εγκράτεια και μετριοπαθής αντιμετώπιση της πολυσυζητημένης υπόθεσης.

fredtitoΟι μέρες περνάνε και σιγά σιγά, προφανώς θα αρχίσουν να ακούγονται ειδήσεις και για το θέμα του Leader και του φακέλου που πρέπει να υποβληθεί. Απαιτείται συνεργασία πρώτα μεταξύ των τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων και εν συνεχεία με αυτούς της Ροδόπης. Υπό τη διακριτική στήριξη, εφόσον χρειαστεί, των βουλευτών και τεχνοκρατών στις δύο περιοχές. Πάντως δεν προσφέρεται για πολιτική σπέκουλα, θετική ή αρνητική.

fredtitoΣτο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης αναμένεται να ανεβούν ιδιαίτερα οι τόνοι. Οι πτέρυγες της αντιπολίτευσης προαναγγέλλουν ότι θα συγκρουστούν για μια σειρά από ζητήματα, ανάμεσά τους και αυτό των Κοιμητηρίων, προ ημερησίας διάταξης,  καθώς φαίνεται ότι υπάρχει και σχετική αλληλογραφία.Θα έχουμε όμως και την παρέμβαση εθελοντών για το θέμα των προσφύγων. Τέλος, είναι πρακτικά και η πρώτη συνεδρίαση για τους νέους Δημοτικού Συμβούλους των δύο μεγάλων παρατάξεων.

Είναι πολλά τα ανοιχτά θέματα και ακολουθεί και αυτό της Παλιάς Πόλης. Η Κανονιστική απόφαση για την κυκλοφορία στην Παλιά Πόλη πέρασε την Τρίτη από τη Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης και περνά από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής την Πέμπτη. Το ζήτημα είναι ότι υπάρχει μια καθυστέρηση καθώς η σεζόν έχει ξεκινήσει και τα θέματα δεν ρυθμίστηκαν αλλά αναμένεται με ενδιαφέρον  και η στάση που θα κρατήσουν ο Δήμος και οι εμπλεκόμενοι στις εξελίξεις που ακολουθούν.

fredtitoΤον τελικό του πρωταθλήματος χαντμπολ διηύθυνε τη Δευτέρα ο καταξιωμένος Ξανθιώτης Διαιτητής Ανδρέας Μπέτμαν μαζί με τον Μ. Τζαφερόπουλο. Μάλιστα το κορυφαίο δίδυμο διαιτητών της χώρας, εδώ και χρόνια, φέτος διαιτήτευσε τους τελικούς αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου ανδρών καθώς επίσης πρωταθλήματος και κυπέλλου γυναικών δείγμα ότι μονοπωλεί ουσιαστικά τη χώρα ενώ και στο εξωτερικό αγωνίστηκε μέχρι και τους πρόσφατους κρίσιμους αγώνες στο Τσάμπιονσ Ληγκ . Είναι μια από τις μεγάλες διακρίσεις του τοπικού αθλητισμού που δεν απολαμβάνει της αναγκαίας δημοσιότητας στην περιοχή . (Ίσως και γιατί υπάρχουν και άνθρωποι που διακρίνονται αλλά δεν επιζητούν την επιβράβευση και τη μόστρα όπως συμβαίνει συνήθως στην υστερική μας κοινωνία)