Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Ξάνθης πραγματοποίησαν την Τετάρτη αλληλέγγυοι από οργανώσεις της Ξάνθης και την ΚΕΕΡΦΑ αλλά και πρόσφυγες, για την ανάγκη μεταστέγασης του χώρου φιλοξενίας στο Χαλκερό Καβάλας και τη βελτίωση των άθλιων συνθηκών.

DSC_0743JPGΣτο Δημοτικό Συμβούλιο μίλησαν η εκπαιδευτικός Αριάννα Παπαϊωάννου, ο εκπρόσωπος της ΚΕΕΡΦΑ Μιλιατζήμ Τζεμαλή αλλά και ένας από τους πρόσφυγες, που επεσήμαναν τη δυσκολία των συνθηκών που επικρατούν, της κινήσεις αλληλεγγης από πολλούς ανθρώπους και διατύπωσαν την πρόταση να συμβάλλει ο Δήμος της Ξάνθης στη μεταστεγασή του σε συνεργασία με το Δήμο της Καβάλας.

ARIANA LOUKOPOULOUΤο λόγο πήρε ο Δήμαρχος που ανέφερε ότι το πλαίσιο είναι ασφυκτικό για την αυτοδιοίκηση και ότι όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα ενώ μίλησαν επίσης επικεφαλής παρατάξεων επισημαίνοντας την ανάγκη ο Δήμος να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.

DIMOTIKO ANTIPOLΤην ανάγκη λήψης απόφασης επεσήμαναν τόσο οι αλληλέγγυοι όσο και ο Νίκος Ανταμπούφης. ” Ευχαριστούμε που εντοπίζετε το πρόβλημα, ζητάμε χρόνο για να κάνουμε τις προτάσεις μας και να αποφασίσουμε τον τρόπο που μπορούμε να παρέμβουμε” ήταν η άποψη του Θ. Ξυνίδη που σημείωσε ότι σαν παράταξη θα καταθέσουν προτάσεις και αυτό μπορεί να γίνει και από άλλες παρατάξεις, είπε.

Καθώς ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου δεν δεσμεύτηκε για συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, από την πλευρά του ο Νίκος Ανταμπούφης ανέφερε ότι η παράταξή του ξεκινά πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών ώστε να συζητηθεί αναγκαστικά στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο με τις υπογραφές του 1/3 των μελών.

antampoufis ARIANNA ARIANA LOUKOPOULOU DSC_0743JPG MILIATZIM TZEMALI DSC_0721JPG DIMOTIKO PROEDREIO