“Κόλαση” επικράτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο το βράδυ της Δευτέρας στη διάρκεια της συζήτησης για το θέμα των cd και της συναυλίας του Γιάννη Σαββιδάκη που τέθηκε απο τον Δημήτρη Μπένη αλλά και αντιπαράθεση μεταξύ Μπένη-Δρεμσίζη και Μπένη-Χατζηεφραιμίδη.

Η ένταση προκλήθηκε όταν ο επικεφαλής της παράταξης “Συμμετέχω” κατηγόρησε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν του δίνει το λόγο κατ’ εντολή του Δημάρχου. Επικράτησε πανικός, αποχώρησε ο Δήμαρχος Ξάνθης σε ένδειξη διαμαρτυρίας και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Δ. Μπένης, απαντώντας στην τοποθέτηση που είχε προηγηθεί από το Δήμαρχο Χ. Δημαρχόπολο ότι ζήτησε όλα τα στοιχεία για την αγορά των cd και τα βρήκε όλα νόμιμα. Όπως είναι γνωστό η αντιπολίτευση κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι εμφάνισε τη συναυλία του καλλιτέχνη τα Χριστούγεννα ως δωρεάν, ενώ ταυτόχρονα έχει αγοράσει cd του ίδιου καλλιτέχνη για τους παιδικούς σταθμούς.

mpenis dremsizis xamosJPGΞεκίνησε να απαντά αλλά δεν ολοκλήρωσε την πρώτη φράση καθώς ξεκίνησε νέος γύρος αντιπαράθεσης με τον πρώην Πρόεδρο του ΚΚΠ Ι. Χατζηεφραιμίδη που κατηγόρησε το Δ. Μπένη ότι ψεύδεται,  με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος Γιάννης Δρεμσίζης να διακόψει τη συνεδρίαση.

Στην επανέναρξη ο Δ. Μπένης σημείωσε ότι στις 10 Δεκεμβρίου σύμφωνα με τα έγγραφα που έχουν αναρτηθεί αποφασίστηκε η αγορά 520 cd ενώ την επόμενη μέρα εμφανίζεται να εγκρίνεται από την σχετική επιτροπή η αγορά με προσφορά του Γιάννη Σαββιδάκη ακριβώς στο ποσό περίπου των 5.000  ευρώ που έχει αποφασιστεί ενώ το Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας επίσης την ίδια μέρα επικυρώνει τη σχετική προμήθεια.

Τέλος όπως ανέφερε, πολύ πριν από αυτή την ημερομηνία το Κέντρο Πολιτισμού είχε αποφασίσει να φέρει τον Γ. Σαββιδάκη χωρίς κόστος στην πόλη, συμπληρώνοντας ότι αυτή η ανακολουθία είναι μεμπτή καθώς αν είχε αμοιφθεί με αυτό το ποσό για τη συναυλία δεν θα είχε μιλήσει κανείς. Από την πλευρά του ο Ι. Χατζηεφραιμίδης αντέτεινε ότι ο Δ. Μπένης έχει βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και ότι όλα τα έγγραφα είναι διαθέσιμα σε όποιον πιστεύει ότι έχει γίνει κάτι μεμπτό.

Στο προσκήνιο και πάλι τα γραφεία των παρατάξεων

Στην ίδια συνεδρίαση τέθηκε εκτός ημερησίας διάταξης από την παράταξη Μπένη και το θέμα των γραφείων των δημοτικών παρατάξεων, μετά τη διαμάχη Ξυνίδη-Ανταμπούφη για το θέμα. Η παράταξη Μπένη ρώτησε αν το επίμαχο γραφείο Είναι για όλες τις παρατάξεις σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να συνυπάρξουν 6 παρατάξεις, παίρνοντας την απάντηση ότι αν υπάρχουν προβλήματα αυτά θα συζητηθούν εκ νέου.

iordanis xynidisJPGΤο λόγο πήρε και ο  Νίκος Ανταμπούφης που σημείωσε ότι κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει δημόσια την παραχώρηση γραφείων για τις παρατάξεις, όπως προβλέπεται από τον Καλλικράτη. Παράλληλα ανέφερε ότι κινήθηκε με σειρά εγγράφων ως συνδυασμός και ότι όποιος θέλει να κινηθεί δικαστικά, ο δρόμος είναι ανοιχτός. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός του συνεδριάζει εκεί και το κοινοποιεί δημόσια και ότι διατήρησε το αρχικό κλειδί θεωρόντας ότι είναι χώρος για όλες τις παρατάξεις.

antampoufisΑκολούθησε κόντρα μεταξύ Ξυνίδη και Ανταμπούφη για άλλη μια φορά με τον πρώτο να κατηγορεί το δεύτερο ότι μπήκε αυθαίρετα στα γραφεία και ξήλωσε τα εμβλήματα του συνδυασμού και είχε πρόσβαση σε έγγραφα με αποτέλεσμα να αναβιώσει η σοβαρή διαμάχη που υπάρχει. Ο Θ. Ξυνίδης απάντησε ότι πληροφορήθηκε ότι χρησιμοποιούν τα γραφεία όταν ερωτήθηκε από μέλος της παράταξης Ανταμπούφη πότε θα απομακρυνθούν τα πράγματα της “Κοινωνίας Δημοτών”.