Ερώτηση για τις δαπάνες της ΔΕΥΑΞ, κάποιες από τις οποίες χαρακτηρίζει υπέρογκες κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας ο Ι. Καμαρίδης επισημαίνοντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι αγοράστηκε καρέκλα 719 ευρώ για τον Αν. Γεν. Διευθυντή της Επιχείρησης Π. Κάρτη.

KAMARIDIS IPOKRATISJPGJPGΣτη μαραθώνια συνεδρίαση κατά την οποία μόνο τα θέματα ημερήσιας διάταξης διήρκεσαν 3,5 και πλέον ώρες προκλήθηκε μεγάλη διαμάχη με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μ. Σδρέβανο να υποστηρίζει ότι ο Διευθυντής έχει βάσει νόμου τη δυνατότητα να πραγματοποιεί δαπάνες με δική του απόφασή και ότι όταν ερωτήθηκε δικαιολογήθηκε λέγοντας πως έχει θέματα υγείας και απαιτήθηκε να αγοράσει τη συγκεκριμένη καρέκλα. Ακολούθως εξέθεσε μια σειρά από δαπάνες που θεωρεί ότι έχουν μειωθεί επί των ημερών του σε σχέση με την προηγούμενη διοίκηση, κάνοντας λόγο για “χρηστή διοίκηση”, με την αντιπολίτευση να σημειώνει ότι αντιπολιτεύεται τον πρώην Πρόεδρο Μ. Τσέπελη και συνάδελφό του στην πλειοψηφία.

Στην ίδια ερώτηση τέθηκε το θέμα προστίμου 200 χιλιάδων ευρώ που καλείται να πληρώσει η ΔΕΥΑΞ στο ΙΚΑ με τον Μ. Σδρέβανο να απαντά ότι αφορά σε άγνοια της επιχείρησης για το γεγονός ότι όφειλε να αποδίδει κρατήσεις σε ένα ταμείο ηλεκτρολόγων και ότι το Ταμείο αυτά έχει ενσωματωθεί στο ΙΚΑ. “Αν το ποσό καταλογιστεί θα αναζητήσουμε και τις ευθύνες ενώ στις περιπτώσεις του ποσοστού που αφορά την εισφορά εργαζομένων, αυτοί θα την αποδώσουν”, ανέφερε ο Πρόεδρος. Η απάντηση προκάλεσε την αντίδραση του Ι. Καμαρίδη που ανέφερε ότι η λογική αυτή είναι λανθασμένη με αποτέλεσμα νέο γύρο έντονης αντιπαράθεσης.

Καθησύχασε ο Δήμαρχος για το 2ο-3ο Γυμνάσιο – “Υπερβολικό” το έγγραφο, θα λυθούν τα προβλήματα

DIMOTIKO SYMPOLITEFSI 2Καθησυχαστικός ήταν ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος σε ερώτηση του ίδιου συνδυασμού για το θέμα της επικινδυνότητας ή μη του κτιρίου στο 2ο-3ο Γυνάσιο μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε από το έγγραφο του Αντιδημάρχου Τεχνικων Υπηρεσιών για την ακαταλληλότητα του κτιρίου.

Χαρακτήρισε “ίσως υπερβολικό’ το έγγραφο που έφτασε στο σχολείο αλλά πρόσθεσε ότι υπάρχουν προβλήματα, ότι δεν εκτιμά πως έπρεπε να δημιουργηθεί αυτός ο θόρυβος και ότι αναζητούνται και, σε μεγάλο βαθμό, έχουν εξευρεθεί λύσεις για την συντήρηση του σχολείου που έχει τα γνωστά προβλήματα.

Όπως είπε όλα ξεκίνησαν όταν έπεσε ένα παράθυρο του σχολείου αλλά σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει ζήτημα εκκένωσης του σχολείου και ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν.