Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης αναφέρει:

Κινητοποίηση στο δημοτικό συμβούλιο της Ξάνθης την Τετάρτη 8 Ιούνη στις 5.30μμ στο Δημαρχείο (Κεντρική Πλατεία)

Οι επιθέσεις στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι κόφτες, τα ξεπουλήματα των δημόσιων υποδομών και οι περικοπές στην παιδεία και την υγεία παν χέρι-χέρι με τις απελάσεις προσφύγων, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις πολιτικές των ελέγχων και των αποκλεισμών. Ο εκτοπισμός των προσφύγων σε στρατόπεδα, ελεγχόμενα και κλειστά, έξω από τις πόλεις, είναι κομμάτι αυτών των πολιτικών.

Οι συνθήκες στο Χαλκερό είναι αναμφισβήτητα άθλιες. Ο παλιός σκουπιδότοπος κάνει μόνο για φίδια και σκορπιούς, κι όχι για να «φιλοξενεί» περίπου 300 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους παιδιά και γυναίκες.
Διεκδικούμε και απαιτούμε τα δικαιώματα των προσφύγων και των μεταναστών σε άσυλο, στέγη, υγεία, εκπαίδευση και μετακίνηση.
  • Να εξασφαλιστούν άμεσα ανοιχτοί χώροι στέγασης από το δήμο με μαζικές προσλήψεις και διορισμούς μονίμων σε σχολεία και νοσοκομεία, βρεφοκόμων, κοινωνικών λειτουργών, μαγείρων, διερμηνέων και υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ξάνθης.
  • Να παρέχεται περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους και όσες έχουν ανάγκη.
  • Να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τα παιδιά των προσφύγων για να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά και να μην υπάρξει καμιά συγχώνευση-κατάργηση νηπιαγωγείου ή άλλης σχολικής μονάδας.
  • Να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής σε δημοτικά και γυμνάσια ώστε να εγγραφούν και να φοιτήσουν τα ανάλογης ηλικίας παιδιά.
Οι πρόσφυγες είναι καλοδεχούμενοι στην Ξάνθη, σ’ όλες τις πόλεις και τις γειτονιές της Θράκης. Ανεπιθύμητη είναι η ισλαμοφοβία και οι εκφραστές της. Καμία ανοχή στους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα αυτοπροσδιοριμού της μειονότητας ενάντια στις «ελληνοποιήσεις» των Κοτζιάδων και παλεύουμε μαζί για ανοιχτά σύνορα, για την ανατροπή της δολοφονικής συμφωνίας της ΕΕ και του Τσίπρα με τον Ερντογάν.
Η φιλανθρωπία τωνυπερασπιστών της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας πνίγηκε στη Μεσόγειο μαζί με τα πάνω από χίλια νεκρά κορμιά των προσφύγων μέσα σε μια βδομάδα, με τις ατέλειωτες εκατόμβες νεκρών στο βωμό της Ευρώπης φρούριο.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις κινήσεις αλληλεγγύης, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις της αριστεράς και της μειονότητας να στηρίξουν την κινητοποίηση μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο την Τετάρτη 8 Ιούνη με συγκέντρωση στις 5.30μμ στο Δημαρχείο.
Screenshot_39