Την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει κερδίσει πολιτικό χρόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εξέφρασε μιλώντας στο Κανάλι 6 για τις τρέχουσες εξελίξεις ο γνωστός Ξανθιώτης Δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος.

iordanis studio 1Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος, βρέθηκε στην Ξάνθη για την παρουσίαση του βιβλίου του Ιωσήφ Σηφάκη «Φυσική και Μεταφυσική» και συμμετείχε στην εκπομπή Social με τη Μαρία Κώστογλου και το Γιάννη Σιδηρόπουλο.  Όπως ανέφερε,  τουλάχιστον μέχρι τις γερμανικές εκλογές, την Άνοιξη του 2017, δεν φαίνεται να απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης αλλά ότι «έχει ένα χρόνο για να ηρεμήσει την οικονομία»  και να την επανεκκινήσει, κάτι που είναι μια μεγάλη πρόκληση, όπως εκτιμά. Όπως η κυβέρνηση μπορεί να περάσει μέτρα που καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε αλλά και ότι με τις αλλαγές στα εργασιακά έρχεται “η ώρα της αλήθειας” για όλους.

Όσον αφορά τη στάση της ΝΔ και το αίτημα για εκλογές ο Ι. Χασαπόπουλος εκτίμησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το αίτημα για εκλογές λόγω εσωτερικών προβλημάτων και προκειμένου να συσπειρώσει τους «σκληρούς» του κόμματός του. Όπως είπε όμως, ποτέ η αντιπολίτευση δεν μπορεί να επιβάλει τις εκλογές και το χρόνο που θα γίνουν, κάτι που αποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Εκτιμά πάντως ότι στο εσωτερικό του κόμματος έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση και ότι δεν είναι πολλοί αυτοί που θα ήθελαν να αναλάβει την εξουσία σήμερα.

Οι ανακατατάξεις στο πολιτικό σύστημα και οι προθέσεις

Σε ότι αφορά στις ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό εκτίμησε ότι τη δεδομένη στιγμή ως κυρίαρχος στη χώρα, ο Τσίπρας είναι ένας αρχηγός που θέλουν να έχουν κοντά τους οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές. Στο εσωτερικό της χώρας διαπιστώνει μια προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να  περιχαρακώσει το χώρο του χωρίς άλλες απώλειες και ότι η στρατηγική της Φ. Γενηματά, όταν θα υπάρξουν εκλογές είναι να μην ταυτιστεί με την εφαρμογή μνημονίου και με την εξουσία μονόπλευρα με κάποιο κόμμα (ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ ούτε με τη ΝΔ) αν στο όποιο σχήμα δεν συμμετέχουν και οι δύο κυρίαρχοι πολιτικοί χώροι.

iordanis 2Αντιθέτως σε σχέση με το Ποτάμι, εκτίμησε ότι βρίσκεται σε πορεία σύγκλισης με τη ΝΔ όπως αποκαλύφθηκε μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Κ. Μητσοτάκη και ότι, εφόσον μπορεί αυτόνομα να υπάρχει ως κόμμα, ο Σ. Θεοδωράκης δεν θα επιθυμούσε σύγκλιση ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε φυσικά και με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα επεδίωκε να είναι ένας κυβερνητικός εταίρος της ΝΔ, παίζοντας το ρόλο που έχουν σήμερα οι ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση Τσίπρα.  Γενικότερα πάντως εκτίμησε ότι η εξουσία, την εποχή των μνημονίων φθείρει και ότι τα μικρά κόμματα προτιμούν να είναι έξω από την κυβέρνηση για να διατηρούν τις δυνάμεις τους.

Σε ότι αφορά τη Χ.Α. σημείωσε ότι δεν εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος να ενισχυθεί ενώ επεσήμανε ότι είναι ενδιαφέρουσα η πορεία που θα έχει το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που αντλεί από το χώρο του Π. Λαφαζάνη αλλά και από τη…ΧΑ!

Προσεχώς λύση για το Mega ;

Σχολιάζοντας γενικότερα την κατάσταση στα ΜΜΕ ο γνωστός Ξανθιώτης Δημοσιογράφος διακρίνει μια πτώση της ποιοτικής στάθμης συνολικά, που είναι ακόμη πιο εμφανής στο ίντερνετ, η οποία συνδυάζεται με την οικονομική κρίση που επικρατεί.

Ειδικότερα για τις περιπέτειες στο Mega, όπου ανήκει, εκτιμά ότι σύντομα θα δοθεί λύση. Το παρελθόν υπήρξαν προβλήματα αλλά ποτέ δεν είχαν εκδηλωθεί με αυτό τον τρόπο, σημείωσε και πρόσθεσε ότι τα χρήματα που απαιτούνται για την αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου υπάρχουν, το κανάλι είναι ανταγωνιστικό σε εμπορικό επίπεδο και, απομένει η τελική συμφωνία για να προχωρήσει το Mega μπροστά και να μπει στη νέα εποχή, που αρχίζει με τις τηλεοπτικές άδειες.