Σε ανακοίνωσή τους 8 πρωτοβάθμια σωματεία αναφέρουν:

Τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ν. Ξάνθης που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, καταδικάζουμε την στάση της εργοδοσίας στο πτηνοτροφείο «Ζούρας Φαρμ» στην Αλεξανδρούπολη. Η εργοδοσία προσπάθησε να τρομοκρατήσει εργαζόμενους και συνδικαλιστές, απολύοντας τον πρόεδρο του παραρτήματος του επιχειρησιακού σωματείου στην Αλεξανδρούπολη κι άλλον ένα εργαζόμενο που συμμετείχε ενεργά στις δράσεις του σωματείου. Όταν το σωματείο και οι εργαζόμενοι χρησιμοποίησαν το μόνο όπλο που έχουν, αυτό της απεργίας, μετά από μήνυση του εργοδότη, οι συνδικαλιστές Κλάδης Διονύσης, πρόεδρος του σωματείου Ιδ. Υπαλλήλων Αλεξ/πολης και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Έβρου και ο Κατσιμένης Κώστας, γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, που συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση. Την ίδια ώρα που:

  1. Ο Ζούρας οφείλει έως έξι μισθούς στους εργαζόμενους στην μονάδα της Αλεξανδρούπολης.
  2. Πετά στο δρόμο εργαζόμενους και απολύει συνδικαλιστές στην Αλεξανδρούπολη.
  3. Έχει κλείσει μονάδες παραγωγής αυγών, όπως αυτήν της Ξάνθης και οφείλει δεδουλευμένα τουλάχιστον δύο μηνών, στους απολυμένους εργαζόμενους.
  4. Έχει απολύσει εργαζόμενη έγκυο από την μονάδα της Ξάνθης.
  5. Η εργοδοσία στον «Ζούρα» προχωρά στην ενοικίαση εγκαταστάσεών της σε διάφορες περιοχές της χώρας στο «Νιτσιάκο», επιχείρηση που επίσης δραστηριοποιείται στον κλάδο. Με υποχρεωτικές άδειες και απολύσεις, επιδιώκει να του παραδώσει τις εγκαταστάσεις «καθαρές» από το σωματείο και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Το μεγαλύτερο «έγκλημα» είναι αυτό που κάνουν οι εργαζόμενοι για να διαφυλάξουν το δικαίωμά τους στη δουλειά.

Υπερασπιζόμαστε την δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, για αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και την άμεση επιστροφή των απολυμένων στην δουλειά τους. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη συνδικαλιστική δράση κι ελευθερίες και καταδικάζουμε την στάση της εργοδοσίας που με την κάλυψη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, παραβιάζει κατάφωρα κάθε εργατικό δικαίωμα.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

  1. ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ & ΕΜΠΟΡ/ΛΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
  2. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓ/ΤΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
  3. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε
  4. ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΗΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
  5. ΚΑΠΝΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
  6. ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΡΟΔΟΠΗ Α.Ε.
  7. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
  8. ΕΡΓΑΤΩΝ & ΥΠΑΛΗΛΛΩΝ ΚΟΜΟΤΕΞ Α.Ε.