Το σταθερό ενδιαφέρον για την Θράκη και την υψηλή θέση της περιοχής στις προτεραιότητες της κυβέρνησης, επιβεβαίωσε από την Κομοτηνή, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Μπαλάφας η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στις προτάσεις για τις αλλαγές στο πρόγραμμα «Καλλικράτης», που σε αυτή τη φάση αφορά τις αλλαγές, συμπληρώσεις, ή ελλείψεις του προγράμματος.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών στην διάρκεια των επαφών του με τον περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Γιώργο Παυλίδη και με δημάρχους από την Ροδόπη διαβεβαίωσε ότι οι «όποιες αλλαγές στον χωροταξικό σχεδιασμό θα είναι μετρημένες, γιατί το υπουργείο θεωρεί πως δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά η υπάρχουσα χωροταξική διάρθρωση» και ότι «προέχει αυτή τη στιγμή η θεσμική προσαρμογή».

Ο κ. Μπαλάφας στην Κομοτηνή, είχε συναντήσεις με εκπροσώπους εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το πρόβλημα που προκύπτει από την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Όπως τόνισε ο ίδιος, το πρόβλημα αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί ακόμα να το αντιμετωπίσει με μόνιμες προσλήψεις, λόγω της ισχύουσας δέσμευσης του «1 προς 5», σημείωσε ωστόσο ότι «από το 2017 θα υπάρξει μεγαλύτερη κινητικότητα για το συγκεκριμένο ζήτημα».