Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, εμπρησμοί – διακεκριμένες φθορές σε τριάντα δύο (32) κάδους απορριμμάτων, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα, Σεπτέμβριος 2015 – Απρίλιος 2016, στην πόλη της Κομοτηνής.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες, τέσσερις (4) ημεδαποί, τρεις 17χρονοι και ένας 18χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εμπρησμό και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τις έρευνες, το παραπάνω χρονικό διάστημα, στην Κομοτηνή, οι τέσσερις δράστες, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, προξένησαν πυρκαγιά σε τριάντα δύο (32) κάδους απορριμμάτων, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή τους.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των ερευνών, την 25-4-2016 το βράδυ, ο ένας από τους 17χρονους, είχε συλληφθεί από τους παραπάνω αστυνομικούς, διότι έθεσε πυρκαγιά σε άλλους δύο (2) κάδους στην Κομοτηνή.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.