Αναβολή δόθηκε το πρωί της Πέμπτης από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Καβάλας στη δίκη με την αυτόφωρη διαδικασία για 5 πρόσφυγες που κατηγορούνται επεισόδιο που σημειώθηκε στο χώρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Χαλκερο ανάμεσα σε Σύρους και Ιρακινούς.

Η αναβολή δόθηκε λόγω της αποχής των δικηγόροι και η υπόθεση θα επανέλθει στο ακροατήριο στις 23 Ιουνίου. Οι 5 Σύριοι Πρόσφυγες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, οπλοφορία, οπλοχρησίας και σωματικές βλάβες σε βάρος αστυνομικού ενώ μάρτυρας κατηγορίας είναι, μεταξύ άλλων, ένας Ιρακινός Πρόσφυγας.

Τα επίδικα γεγονότα σημειώθηκαν στη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ Σύρων και Ιρακινών στο χώρο Φιλοξενίας ενώ ο αστυνομικός ενεπλάκη για να τους χωρίσει. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά των προσφύγων, ο Αστυνομικός που ενεπλάκη στο επεισόδιο πυροβόλησε στον αέρα ενώ θεωρούν υπερβολικές τις κατηγορίες.

Οι σχέσεις μεταξύ των προσφύγων στο εσωτερικό του Κέντρου Φιλοξενίας έχουν εξομαλυνθεί μετά το επεισόδιο και η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται με ενδιαφέρον. Οι κατηγορούμενοι δεν κρατούνται.