Συγκρατημένη αισιοδοξία και καταρχήν ικανοποίηση φαίνεται ότι εκφράζουν οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση της Αναπτυξιακής, μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Π. Κουρουμπλή και τις αποφάσεις που ελήφθησαν για υποβολή φακέλου από την Αναπτυξιακή Ροδόπης με τοπική ομάδα δράσης στην Ξάνθη, στη σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα.

Γ. Παυλίδης: Να μην χαθούν πόροι από την περιοχή

pavlidis-portraitΟ Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης αναφέρει ότι σε ανύποπτο χρόνο, στις αρχές του 2015  ο ίδιος είχε προκαλέσει σύσκεψη με όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς της Ξάνθης και τους τεχνοκράτες των αναπτυξιακών Ροδόπης και Καβάλας, προκειμένου να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσης.

Όπως σημειώνει,  τότε όπως και τώρα, παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος είναι να μην χαθούν άλλοι πόροι για την τοπική κοινωνία ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για το επίπεδο της συνεννόησης που διαπιστώνεται σήμερα μεταξύ των εμπλεκομένων παραγόντων. Τέλος, τόνισε ότι χρειάζονται ακόμη προσπάθειες και ενέργειες ώστε να υλοποιηθούν με επιτυχία οι αποφάσεις που ελήφθησαν.

Σ. Γιαννακίδης: Κλείνει ένας κύκλος

stahtis-portraitΑπό την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Γιαννακίδης, σχολιάζοντας την κοινή απόφαση όλων για τη λύση της Αναπτυξιακής Ροδόπης με αυτονομία της τοπικής ομάδας δράσης στην Ξάνθη εκπληρώνει το βασικό στόχο, ο οποίος ήταν και παραμένει να μην χαθούν εκατομμύρια από την περιοχή.

Όπως σημειώνει ευελπιστεί πως κλείνει ένας κύκλος χαμένων ευκαιριών και δημιουργούνται προοπτικές για την περιοχή, προκειμένου να επανέλθει στην υλοποίηση σημαντικών προγραμμάτων, στην απορρόφηση σημαντικών πόρων και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας στους τομείς που επιδοτεί το Leader.