Σοκ φαίνεται ότι προκαλεί η αλληλογραφία του Δήμου Ξάνθης με τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το 3ο Γυμνάσιο.

Σύμφωνα με αυτή το κτίριο του 2ου-ου Γυμνασίου  θεωρείται ακατάλληλο για να φιλοξενεί το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της πόλης !

Η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική όσο φαίνεται από την ορολογία αλλά αυτή είναι η κατάληξη μιας ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ υπηρεσιών και σχολείου για τη βελτίωση μιας σειράς κτιριακών προβλημάτων που ίσως μαρτυρά και κάποιες διαφωνίες.

Καθώς οι γραφειοκρατικές και άλλες αγκυλώσεις δυσχεραίνουν αρκετές από τις απαιτούμενες επεμβάσεις, στην τελευταία του επιστολή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θωμάς Ηλιάδης υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να εκκενωθεί το σχολείο καθώς δεν υπάρχει κάποιος που θα αναλάβει την αποκατάσταση ή, διαφορετικά, την ευθύνη για τη λειτουργία του σχολείου.

Ανησυχία και αναστάτωση

2o 3o gymnasioΤο σχετικό έγγραφο έχει απασχολήσει τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και προφανώς είναι αρκετά σύνθετο ώστε να αποφανθεί αμέσως ενώ, όπως είναι φυσικό, προκαλεί από ανησυχία έως αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η εικόνα που υπάρχει στους εμπλεκόμενους, όπως στον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Κώστα Τριανταφυλλίδη ο οποίος συνιστά νηφαλιότητα, είναι ότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα προβλήματα με το κτίριο της οδού Βελισσαρίου, όχι τέτοια που να θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα των μαθητών. Όμως το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει αναληφθεί από κάπου η  ευθύνη ή δεν έχει επισημοποιηθεί από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, το είδος και η έκταση των επεμβάσεων που πρέπει να γίνουν .

Τέλος και από την πλευρά της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θεωρούν ότι είναι η διατύπωση που προκαλεί ανησυχία και λιγότερο τα κτιριακά ζητήματα που πάντως είναι αρκετά. Το πρόβλημα πάντως είναι υπαρκτό και η επόμενη μέρα, άγνωστη.

3o gymnasio