Την αλληλογραφία που έχει με τη ΔΕΗ για τη μείωση των δημοτικών τελών περιλαμβάνει η απάντηση του Δήμου Αβδήρων στην καταγγελία του Β Τσολακίδη για το γεγονός ότι οι μειώσεις που ψηφίστηκαν δεν ενσωματώθηκαν στους λογαριασμούς ενώ αντεπιτίθεται με κριτική για το γεγονός ότι η παράταξη το πρώην Δημάρχου είχε αυξήσει τα δημοτικά τέλη το 2012.

Αναλυτικά η απάντηση:

 Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσολακίδης ο οποίος επί της θητείας του με την υπ’ αριθμ. 325/25-10-2012  Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την αύξηση των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας κατά 15%, έχει το θράσος να καταγγέλλει την νυν Δημοτική αρχή ότι κοροϊδεύει τους δημότες και δεν εφαρμόζει τις Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την μείωση των τελών.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή μετά την   μείωση κατά 20% του τιμολογίου ύδρευσης προχώρησε με την υπ’ αριθμ. 338/2014 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην μείωση των τελών φωτισμού και καθαριότητας για κατοικίες κατά 7%. Στην συνέχεια με το υπ΄ αριθμ. 18605/14-9-2015 έγγραφο του Δήμου ζήτησε την αναπροσαρμογή των τελών φωτισμού και καθαριότητας σύμφωνα με την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από το υποκατάστημα της ΔΕΗ Ξάνθης.

Στις 18-02-2016 η ΔΕΔΔΗΕ – Διεύθυνση Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη με έγγραφό της προς το ΔΠΛΤ/Τομέα Υποστήριξης Εφαρμογών Δικτύων & Εξυπηρέτησης Χρηστών στην Αθήνα ζητά να ενημερωθεί το σύστημα με τους νέους μειωμένους συντελεστές των δημοτικών τελών φωτισμού και καθαριότητας  σε όλους τους οικισμούς του Δήμου Αβδήρων.

Η παραπάνω μείωση θα εφαρμοστεί στους επόμενους λογαριασμούς και η καθυστέρηση οφείλεται στις διαδικασίες που ακολουθεί εσωτερικά η ΔΕΗ.

Όσον αφορά την μεγαλύτερη μείωση των τελών που αναφέρει ότι επιθυμούσε η παράταξη του κ. Τσολακίδη, καλό θα ήταν για τους συνδημότες μας να την είχε ψηφίσει και εφαρμόσει όσο ήταν Δήμαρχος και όχι να την προτείνει εκ του ασφαλούς τώρα που είναι αντιπολίτευση και με αυτό τον τρόπο να υποτιμά  την νοημοσύνη των συνδημοτών μας.