Μόλις ο καιρός επέτρεψε την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην Παλιά Πόλη, ο Δήμος πραγματοποίησε την -καθιερωμένη- επιχείρηση “σκούπα” στην Παλιά Πόλη, το πρωί της Τρίτης.

Πιο συγκεκριμένα, η αρμόδια Αντιδημαρχία, με υπαλλήλους και συνοδεία της Αστυνομίας προχώρησε στην κατάσχεση των τραπεζοκαθισμάτων που ήταν ανεπτυγμένα κατά μήκος του πεζοδρόμου της οδού Ορφέως, από την αρχή της και μέχρι την Πινακοθήκη.

DSC_0420Όπως ήταν λογικό, η επιχείρηση αυτή του Δήμου Ξάνθης προκάλεσε την αντίδραση των επαγγελματιών. Τόσο οι επιχειρηματίες, όσο και μέλη του Δ.Σ. του σωματείου των καφέ Μπαρ κατηγορούν τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της.

Οι επαγγελματίες υποστηρίζουν ότι έχουν καταθέσει έγκαιρα της προτάσεις τους έχουν έρθει σε επικοινωνία με το Σύλλογο Κατοίκων της Παλίας Πόλης και είχαν έρθει σε προφορική συμφωνία με το Δήμαρχο για τις ενέργειες που θα ακολουθήσουν.

Κατηγορούν το Δήμο για αθέτηση συμφωνίας και κωλυσιεργία

Όπως αναφέρεται η δημοτική αρχή έχει αθετήσει τη συμφωνία και αποδίδουν αναβλητικότητα στην έκδοση της κανονιστικής απόφασης με αποτέλεσμα στην αρχή του καλοκαιριού να μην έχει ρυθμιστεί το γνωστό πρόβλημα. Οι επιχειρηματίες υποστηρίζουν ότι με τη στάση του ο Δήμος υποβαθμίζει το πλέον αναγνωρίσιμο τουριστικό αξιοθέατο της πόλης.

Τέλος, όπως ανέφερε ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Καφε Μπαρ Μπάμπης Δαργανάκης, μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας των καταστημάτων συμπεριλαμβάνεται και η καταβολή του αντίστοιχου τιμήματος, όχι μόνο για φέτος αλλά ακόμη και για τα προηγούμενα χρόνια αν ζητηθεί και επαναλαμβάνει ότι οι επιχειρήσεις της οδού Ορφέας έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια για την εξεύρεση νόμιμης λύσης και άρα η πρωτοβουλία ανήκει στο Δήμο.

DSC_0405