Τις ευχαριστίες της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, εκ μέρους όλων των Δήμων της ΑΜΘ, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Σε συνάντηση που υπήρξε την Παρασκευή στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ξάνθη, υπήρξε η δέσμευση ότι το πρόγραμμα μετά την πιλοτική εφαρμογή του θα επεκταθεί σε όλους τους Δήμους, με τον Πρόεδρο της ΠΕΔ ΑΜΘ να ευχαριστεί την Υπουργό και να κάνει λόγο για πολιτικό ήθος σε σχέση με τους χειρισμούς και τις δεσμεύσεις της.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η κοινή προσπάθεια Δήμων και Υπουργείου για να μειώσουν την ανεργία πρέπει να στηρίζεται  αληθινά στην  θέληση για κατεύθυνση της συνολικής δυναμικής μας στον άνεργο και να στοχεύει στην απασχόλησή του.

Αρχή αυτής της κοινής προσπάθειας είναι η διαβεβαίωση της  αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας κυρίας Ουρανίας Αντωνοπούλου ότι  τα πεντάμηνα στην κοινωφελή εργασία  έγιναν οκτάμηνα και η πιλοτική προσπάθεια με αριθμούς ένδειξης της ανεργίας σε αδύναμους δήμους συνδέεται πλέον με την επέκταση εντός του 2016 σε όλους τους δήμους χωρίς διάκριση προς αποκατάσταση κάθε παρεξήγησης και παρερμηνείας.

Έτσι εντός του επόμενου τριμήνου όπως η κυρία Αντωνοπούλου διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελο Λαμπάκη σε συνάντηση που ζήτησε η ίδια, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 στην Ξάνθη, τα εν λόγω οκτάμηνα της κοινωφελούς εργασίας θα καλύψουν τις ανάγκες με την έναρξη διαδικασίας πρόσληψης σε όλους τους δήμους της χώρας.

Η κυρία Αναπληρώτρια Υπουργός ζήτησε από τον κ. Λαμπάκη  την ειλικρινή συνεργασία του και την ενημέρωση από πλευράς του των υπολοίπων 21 δημάρχων της περιφέρειάς μας.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  και  Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης με καλή πίστη, ευχαρίστησε την αναπληρώτρια Υπουργό για την συμπεριφορά της που διέπεται από πολιτικό ήθος και την διαβεβαίωσε για την θέληση και των 22 δημάρχων να συμβάλουν στην υλοποίηση του εγχειρήματος.