Πριν από μερικούς μήνες είχε ξεσπάσει σοβαρή πολιτική διαμάχη για την προφανή -τότε- απόφαση της κυβέρνησης να αποπέμψει την τότε Γεν. Γραμματέα Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, με αρκετούς να ασκούν σκληρή κριτική και να υπερασπίζονται τόσο την ανεξαρτησία όσο και το ήθος του εν λόγω στελέχους. Τελικά, ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να την εκπαραθυρώσει (για να είμαστε ακριβείς) και η υπόθεση ξεχάστηκε.
Οι διάλογοι όμως που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας με τον επικεφαλής του κυκλώματος των εκβιαστών Τ. Μουσσά, η αγοραία (ως χυδαία για στέλεχος αυτού του επιπέδου) γλώσσα που μεταχειρίστηκε η Σαββαΐδου και το περιεχόμενο των συνομιλιών γκρέμισε ο,τιδήποτε και να πίστευαν (ή επιχείρησαν να περάσουν) μια σειρά από άνθρωποι. Τώρα όμως έχουν δίκιο οι του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ότι οι λαλίστατοι εκείνης της περιόδου, σήμερα σιωπούν.
Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση δικαιώθηκε, σε άλλες μπορεί να μη δικαιωθεί. Αν κάτι όμως πρέπει να κάνουν (αφού τα μνημόνια φαίνονται αναπόφευκτα αλλά και ανέφικτο να φέρουν κάτι θετικό στην οικονομία) να είναι αποφασιστικοί στο ξεκαθάρισμα που πρέπει να γίνει στους θεσμούς της χώρας (όπως η δικαιοσύνη όπου αποκαλύπτονται απίστευτα πράγματα παρά τη σιωπή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ) και να μην είναι απολογούμενοι καθημερινά είτε εξαιτίας λάθος επιλογών, είτε εξαιτίας λάθος χειρισμών. Για τα έργα και τις ημέρες τους θα κριθούν στο τέλος της διαδρομής.
Η δε αντιπολίτευση σπαταλά πολύτιμο χρόνο επιχειρώντας να πείσει τον εαυτό της ότι η κυβέρνηση μπορεί να πέσει, κάτι που δεν πιστεύουν (και δεν θέλουν) τα στελέχη της αλλά διαπερνά ένα κομμάτι του κόσμου της – που διαπνέεται από την αντίληψη ότι η εξουσία είναι προνόμιο συγκεκριμένων κομμάτων- και εκτρέπεται πολιτικά σε συμπεριφορές χυδαίες. Παρά τις παραφωνίες διαφόρων στελεχών, ειδικά η ΝΔ, θα μπορούσε να αρθρώσει προγραμματικό αντιπολιτευτικό λόγο και να προετοιμάσει καλύτερα και όχι βεβιασμένα τη – νομοτελειακή- επάνοδό της στην εξουσία. Όσο την επιζητά ακραία, τόσο αυτή θα καθυστερεί.
Για την υπόλοιπη αντιπολίτευση τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα και πιο δύσκολα. Όταν έχουν εκλείψει όλες οι εναλλακτικές και αυτό που προκρίνουν κάποιοι είναι ονόματα σαν αυτό του Σημίτη, προφανώς δοκιμάζουν την κοινή λογική και τις αντοχές του κόσμου και ανοίγουν το γήπεδο για να το σαρώνει ο Τσίπρας χωρίς προσπάθεια. Ενδεχομένως, όπως σωστά έγραψε η ΕφΣυν, στο μέλλον να ρίχνουν στο τραπέζι το Ρουβά (αυτό κρατήστε το…) και άλλες τηλεπερσόνες -ξεπλυμμένες και μη- εφόσον δεν έχουν αντιληφθεί ότι η νόθα, στρεβλή, ύποπτη και απατηλή ευδαιμονία των σημιτικών χρόνων, έχει τελειώσει και μαζί και η πλειοψηφία των ανθρώπων που την ευαγγελίστηκαν.
Και μιας και ο λόγος για την Κ. Σαββαΐδου, που είχε βρεθεί στην περιοχή λίγο πριν την αποπομπή της, ο διάδοχός της Γ. Πιτσιλής είναι πολύ πιθανό ότι θα βρεθεί τις επόμενες μέρες στην περιοχή. Ως προς τους πολιτικούς παράγοντες της κυβέρνησης, η επίσκεψη της Θεανώς Φωτίου στην Ξάνθη αναμένεται ΣΤΙς 10 με 11 Ιουνίου ενώ αυτή του Γ. Πολλάκη στο τέλος Ιουνίου, όταν οι κυβερνητικοί παράγοντες, θεωρούν ότι θα έχουν οριστεί και οι νέες διοικήσεις των Νοσοκομείων της περιοχής.