Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ οργανώνει την 2η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ στον χώρο της Ευρωκατασκήνωσης Θάσου από 20 έως και 27 Αυγούστου 2016. Το θέμα της είναι η ΜΑΣΚΑ και οι συμμετέχοντες θα μάθουν πώς να κατασκευάσουν την προσωπική τους μάσκα με πηλό (την οποία θα πάρουν μαζί τους στο τέλος )και έπειτα θα διδαχτούν πώς να την χρησιμοποιούν στο θέατρο, γιατί όπως λέει και ο Σίμος Κακάλας  που θα ασχοληθεί με το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου,

«Στο σύμπαν του θεάτρου η μάσκα είναι ένα απόλυτο μέγεθος που επιτρέπει στον ηθοποιό να έχει ένα τέτοιο εργαλείο στο χέρι του, όπως ο μουσικός έχει ένα μουσικό  όργανο».

Την κατασκευή της μάσκας έχει αναλάβει η εξαιρετική μασκοποιός, σκηνογράφος και ενδυματολόγος Μάρθα Φωκά.

Η 2η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ θα έχει διάρκεια 7 ημέρες (έναρξη 20.8 αναχώρηση 27.8) και το κόστος της είναι 180€ στα οποία περιλαμβάνονται διαμονή, σίτιση με πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό, τα 2 σεμινάρια και τα υλικά κατασκευής της μάσκας. Αιτήσεις και πληροφορίες στην σελίδα του ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ www.theatrotwnpolitwn.gr και στο τηλέφωνο της προέδρου του συλλόγου κ ΣΤΕΛΛΑΣ ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗ 6942464333.

Βιογραφικά

Σίμος Κακάλας/Σκηνοθέτης – Ηθοποιός

Ο Σίμος Κακάλας γεννήθηκε το 1973 στη Θεσσαλονίκη. Απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, έκανε τα πρώτα του βήματα στο θέατρο ως ηθοποιός, μέχρις ότου στράφηκε στη σκηνοθεσία, καταθέτοντας με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος παραστάσεις που προκάλεσαν αίσθηση. Ανάμεσά τους είναι ο Ορέστης του Ευριπίδη μέσω της οποίας ο σκηνοθέτης αναζητά τη θέση της τραγωδίας σήμερα, προτείνοντας ένα θέατρο λαϊκό και ταυτόχρονα ποιητικό, που ολοκληρώνεται μέσα από τη διαδραστική σχέση με το κοινό, η manga εκδοχή στην Γκόλφω του Σπ. Περεσιάδη, με τον τίτλο Goλfωproject, το αυτοσχεδιαστικό –σαν σε συνθήκη πρόβας– Λιωμένο βούτυρο του Σ. Σερέφα (Έπαινος Σκηνοθεσίας 2008, Ένωση Ελλήνων Κριτικών) και η Ερωφίλη του Γ. Χορτάτση με τρεις μόνο γυναίκες-ηθοποιούς σε ένα ρεσιτάλ αφηγηματικής δεινότητας.

Μάρθα Φωκά/Σκηνογράφος

Η Μάρθα Φωκά είναι αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Θεάτρου της Α.Σ.Κ.Τ. του Α.Π.Θ και του εργαστηρίου “Artedellamascheranellacommediadell’ arte” απ’ τον DonatoSartoriστην Πάδοβα της Ιταλίας.

Εργάζεται ως μασκοποιός, σκηνογράφος και ενδυματολόγος.  Έχει συνεργαστεί με τους ΣϊμοΚακάλα, Μιχαήλ Μαρμαρινό, ΡουμπίνηΜοσχοχωρίτη, Κατερίνα Ευαγγελάτου,  RiminiProtokoll, Αντώνη Φωνιαδάκη, Φώτη Νικολάου, Τάσο Ράντζο, Κώστα Γάκη και άλλους.

Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις (Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθεάτρου ’13 Τεχνόπολις, Rooms ’10, PragueQuadrennial ’07 κ.α.) ενώ το 2012 πραγματοποιήσε ατομική έκθεση μάσκας στον πολυχώροCitrusστην Χίο.

Επίσης έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια κατασκευής μάσκας στη δραματική σχολή Εμπρός, στο 10ο Φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου Ορεστιάδας, στο LaboratoryofScenografphy (LSA), στη Λήμνο σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Λήμνου και την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος.