Σε ανακοίνωσή της η τοπική οργάνωση της Ξάνθης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, αναφέρει:

Η πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνησης να τροποποιήσει το νόμο 3849/2010 δίνοντας το δικαίωμα σε πολιτικά πρόσωπα να διατηρούν εξωχώριες (offshore) εταιρείες, δεν αφήνει αδιάφορους τους πολίτες της περιοχής μας.

Στην ίδια κατεύθυνση, εντύπωση προκαλεί η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης που εκ παραδρομής πρώτα ψήφισαν ναι, μετά άρχισαν να αναρωτιούνται και τελικά με βαρύγδουπες δηλώσεις βρέθηκαν να καταγγέλλουν τη συγκεκριμένη τροπολογία.

Δυστυχώς, για μία ακόμα φορά το εκλεγμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας δικαιώνει όλους όσους απαξιώνουν την πολιτική και τους εκπροσώπους της.

Άθελα τους όμως οι κυβερνώντες, δημιούργησαν ερωτηματικά στους πολίτες για την ύπαρξη του νόμου 3849/2010. Και αυτό γιατί δεν είναι λίγοι εκείνοι που αγνοούσαν μέχρι σήμερα ότι υπήρξε πολιτικός που με τον παραπάνω νόμο προσπάθησε να βάλει τέλος στη διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος.

Ενημερώνουμε λοιπόν τους πολίτες ότι ο νόμος 3849/2010 που απαγόρευε σε πολιτικά πρόσωπα να διατηρούν εξωχώριες (offshore) εταιρείες, αποτελεί νομοθετική πρωτοβουλία του τότε πρωθυπουργού της χώρας, του Γιώργου Παπανδρέου.  Και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του…

Για το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών η ανάγκη για διαφάνεια στην πολιτική ζωή του τόπου ήταν και θα παραμείνει αξία αδιαπραγμάτευτη. Εκπτώσεις στις αξίες μας με τέτοιες τροπολογίες δε μπορούν να γίνονται αποδεκτές.

Ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε ότι μας πηγαίνει βήματα πίσω.  Για αυτό και επιλέγουμε στις δημόσιες τοποθετήσεις μας και στις πολιτικές μας δράσεις την ουσία και όχι τις εντυπώσεις.