fredtito

Η συρροή υπουργών συνεχίστηκε με τους Π.Κουρουμπλή και Ρ. Αντωνοπούλου να βρίσκονται στην Ξάνθη τις προηγούμενες μέρες, μαρτυρώντας και την πρωτοβουλία που φαίνεται να υπάρχει στην Κυβέρνηση, μετά την αξιολόγηση, να επικοινωνήσει το έργο κάθε υπουργείου για να αλλάξει και το προβληματικό κλίμα που υπάρχει στους πολίτες μετά την ψήφιση των μέτρων. Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν και πολύ σύντομα -οι πληροφορίες λένε ότι- θα υπάρχουν άλλες δύο επισκέψεις στην Ξάνθη, αρχής γενομένης από την έτερη Αν. Υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου που έχει σαν αντικείμενο της κοινωνικές δομές και το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας.

Τόσο ο Υπουργός Εσωτερικών όσο και η Αν. Υπουργός Εργασίας παραχώρησαν συνέντευξη στο Κανάλι 6 και ενημέρωσαν το κοινό της περιοχής για τις πρωτοβουλίες του υπουργείου τους. Μάλιστα, όσα ανέφερε η Υπουργός Εργασίας για τα περιβόητα voucher και τα κυκλώματα που λυμαίνονταν την κατάρτιση αυτά τα χρόνια, είναι πολύ σοβαρά και θα συζητηθούν. Η στάση της παρούσας κυβέρνησης θα κριθεί στην πορεία αλλά για το παρελθόν έχει ήδη αποφανθεί η δημοσιογραφική έρευνα την οποία υπογράψαμε για το περιοδικό Ηοt Doc μαζί με εξαιρετικούς συναδέλφους.

fredtito

Στο Hot Doc που κυκλοφορεί (αν και σχεδόν εχει εξαντληθεί στην Ξάνθη) θα βρουν οι ενδιαφερόμενοι και την αναλυτική έρευνα για την υπόθεση Γ. Κασναφέρη και το Δήμο Τοπείρου. Είναι καλό να φωτιστούν όλα τα γεγονότα, να ειπωθούν ονόματα, να δοθεί ο λόγος στους εμπλεκόμενους και να σχηματιστεί εικόνα στην κοινή γνώμη, παράλληλα με τη διερεύνηση της υπόθεσης από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή.

CARNIVAL“Κέφια” φαίνεται ότι είχαν τις τελευταίες μέρες στο γνωστό σατυρικό Σουτζούκ Lookoom.  Ανάμεσα σε πολλά που πόσταραν και ένα memes με το γνωστό μότο “Επί ΠΑΣΟΚ” και “Επί ΣΥΡΙΖΑ”, παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα σύγκριση.

Μπορεί φυσικά οι κυβερνήσεις να μην έχουν σχέση με τα τοπικά “πολιτιστικά” δρώμενα -ούτε φυσικά και η βάση του χιούμορ είναι να συγκρίνει κόμματα- αλλά ήταν μια “φιλοπασοκική” εκδοχή.

 

fredtito

Με μια νέα παράταξη με την επωνυμία “Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Υπάλληλων Περιφερειών ” ο συνδικαλιστής Μπάμπης Ευστρατίου φαίνεται πως προετοιμάζει για τις εκλογές  της Ομοσπονδίας Συλλόγος Υπαλλήλων Αιρετών  Περιφερειών, αν ευσταθούν οι πληροφορίες της στήλης. Στόχος είναι, μάλλον, να διαφοροποιηθεί από όλες τις παρατάξεις που κομίζουν στο συνδικαλισμό το κομματικό στίγμα των στελεχών τους.

fredtito

Εντυπωσιακή η πρόταση Ντόρας Μπακογιάννη και Βαγγέλη Βενιζέλου για την κατάργηση της Σαρίας στη Θράκη. Είναι κάτι που οι νοήμονες άνθρωποι στην περιοχή (όχι μόνο οι προοδευτικοί) λένε εδώ και πολλές δεκαετίες αλλά αντιμετωπίζονται ως “γραφικοί”, “υπερβολικά  ευαίσθητοι με τα ανθρώπινα δικαιώματα” κλπ κλπ. Πολύ ωραία πρόταση αλλά “κάτω από το άλογο” όπως συνηθίζεται να λέμε.

Γιατί αν δεν μας απατά η μνήμη μας τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη, όσο και ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν Υπουργοί Εξωτερικών σε περίοδο που φάνταζε πολύ πιο απλή η απόφαση για κατάργηση της Σαρία ενώ αυτοί είχαν την αποφασιστική αρμοδιότητα. Άρα μάλλον ανέξοδη και όψιμη η ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα όταν μέχρι σχετικά πρόσφατα στήριζαν την ίδια αδιέξοδη και μάταιη πολιτική της χώρας στα θέματα της μειονότητας (η οποία και παραμένει, για να είμαστε ακριβείς)