Σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, αναφέρει:

Με μεγάλη  επιτυχία  και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες,  Παρασκευή 27 Μαΐου, στο Εργατικό κέντρο Ξάνθης η εκδήλωση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, με προσκεκλημένη την Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας   Ράνια  Αντωνοπούλου.

Η  Υπουργός αναφέρθηκε στο  μεγάλο  πρόβλημα της  ανεργίας, στις αναπτυξιακές δυνατότητες του Νομού Ξάνθης αλλά και τις  προοπτικές  που δίνονται πλέον στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση   της ανεργίας, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της α’ αξιολόγησης .

DSC_0336Επισήμανε ότι το προσεχές διάστημα θα υλοποιηθούν  προγράμματα για ανέργους , κυρίως των ηλικιακών  εκείνων ομάδων που πλήττονται  περισσότερο. Η καινοτομία των νέων  αυτών προγραμμάτων  είναι ο σεβασμός και η προστασία των ωφελουμένων, που γίνονται το κέντρο του ενδιαφέροντος πλέον του Υπουργείου Εργασίας.

Αναφορά έκανε και στο  κύριο αντικείμενο της ασχολίας της, ως καθηγήτριας Πανεπιστημίου, την Αλληλέγγυα Κοινωνική Οικονομία, που αφορά επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και συντεχνίες.  Βασικός στόχος της είναι η  παροχή υπηρεσιών στα μέλη τους κι όχι η αποκόμιση κέρδους,  η αυτονομία στη διαχείριση  και  η συμμετοχή των εργαζομένων στη λήψη των αποφάσεων.

DSC_0343Η Υπουργός πραγματοποίησε  , επίσης, συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης, στην οποία συμμετείχαν και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού. Ο σκοπός της συνάντησης ήταν  να διασφαλιστούν οι συνθήκες και οι όροι υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, που  εξασφάλισε η Κυβέρνηση για τον  Δήμο Ξάνθης και πρόκειται για 505 ανέργους,  ούτως ώστε να μην παρατηρηθούν  παρατυπίες  προηγούμενων ανάλογων προγραμμάτων αλλά  και    να βεβαιωθεί το Υπουργείο  ότι  οι Δήμοι πλέον  βρίσκονται στην υπηρεσία και το πλευρό των ανέργων.

Στο τέλος,  ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, όπου πολίτες εξέθεσαν τον προβληματισμό αλλά και τις προτάσεις τους για την  προοπτική ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.

DSC_0347 DSC_0354