Ανακατεύει τα πιο απλά υλικά και τα προσφέρει απλόχερα, σε μεγάλα κομμάτια, στους μικρούς της φίλους. Φιλεύει και τους μεγαλύτερους, έτσι , για να μη ξεχάσουν ποτέ ότι οι πιο νόστιμες συνταγές ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις και κλειδώνονται στις καρδιές και τη μνήμη των ανθρώπων. Ύστερα τα πράγματα παίρνουν από μόνα το δρόμο τους : η συνταγή φυλάσσεται και μεταφέρεται, αναλλοίωτη, από γενιά σε γενιά ως παναθρώπινη αξία. Αγάπη και Αλληλεγγύη είναι τα μοναδικά υλικά αυτής της ζαχαρένιας συνταγής.

kon (2)Ο ‘Ρένος ο Ζαχαρένιος’, ο ζαχαροπλάστης που ‘σύστησε’ στο παιδικό αναγνωστικό κοινό η αστυνομικός-συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης

Η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου εμπνεύστηκε το δεύτερο βιβλίο της από το δράμα των προσφύγων που καταφεύγουν στη χώρα μας κυνηγημένοι από τους πολέμους. Ως αστυνομικός το βίωσε, ως συγγραφέας το κατέγραψε και ως άνθρωπος μας υπενθυμίζει τη μοναδική ’συνταγή’ που δύναται να καταλαγιάσει το φόβο, το πόνο, την εξαθλίωση : τη δύναμη της αγάπης και της αλληλεγγύης.

kon3Το βιβλίο έχει τεθεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και κυκλοφορεί  με την υποστήριξη της ΕΡΤ, σε εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου. Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη της παγκόσμιας εκστρατείας Back2School της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η οποία στηρίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών-προσφύγων σε όλο τον κόσμο. Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει τιμηθεί με τη διάκριση της High Profile Supporter της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για αυτή τη συγγραφική της δουλειά

Τη ‘ζαχαρένια συνταγή’ προλόγισε η Ραλού Βλαχοπούλου, εκπαιδευτικός, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για παιδιά, του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης ενώ μουσική εισαγωγή στην εκδήλωση έκανε η  Φιλαρμονική του  Δήμου Ξάνθης υπό την καθοδήγηση του μαέστρου της, αρχιμουσικού Γιώργου Ηλιάδη.

kon kon2

kon3