Η Αν. Υπουργός  Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου επισκέπτεται την Ξάνθη από το πρωί της Παρασκευής.

Η υπουργός συναντήθηκε το πρωί με το Γραμματέα και τη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ στα γραφεία της οργάνωσης και ακολούθως κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο της Ξάνθης όπου συνάντησε το Δήμαρχο Χ. Δημαρχόπουλο, συνοδευόμενη από τους βουλευτές του Νομού και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου της.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το πρόγραμμα Κοινοφελούς Εργασίας, στο οποίο ο Δήμος Ξάνθης, έχει επιλεγεί στη δεύτερη φάση των 34 Δήμων, με βάση αντικειμενικούς δείκτες σε σχέση με την ανεργία.

Η Υπουργός συζήτησε με το Δήμαρχο τις παραμέτρους του προγράμματος και τον τρόπο επιλογής μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ, που ήδη ισχύουν, και κυρίως την κατανομή των 504 εργαζομένων που δικαιούται ο Δήμος Ξάνθης και θα απασχοληθούν με 8μηνες συμβάσεις σε δύο διαφορετικές φάσεις ενώ υπάρχουν καινοτομίες που αφορούν στην κατάρτιση των εργαζομένων ώστε να υπάρχει καλύτερος προσανατολισμός για την αγορά εργασίας.

Έργα με το μεγαλύτερο δυνατό κοινωνικό αποτύπωμα

RANIA 2Στις δηλώσεις τους, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχαν, η Αν. Υπουργός Εργασίας εξέφρασε την ικανοποίησή της για την προεργασία που υπάρχει από το Δήμο Ξάνθης για την υλοποίηση της Κοινωφελούς, η οποία αλλάζει ριζικά προκειμένου να εξυπηρετήσει πολύ συγκεκριμένες ανάγκες των Δήμων και των τοπικών κοινωνιών.  Όπως εξάλλου δήλωσε η Υπουργός, μόλις τελειώσει η πιλοτική εφαρμογή του Προγράμματος σε 17 και 34 Δήμους θα συνεχιστεί σε όλη τη χώρα. Εξάλλου αναφέρθηκε και στην ανάγκη η κοινωνία, μέσω τοπικών φορέων και οργανώσεων, να υπάρχουν προτάσεις για την επιλογή των έργων που θα έχουν το καλύτερο δυνατό κοινωνικό αποτύπωμα στους Δήμους.

Από την πλευρά το Δήμαρχος ευχαρίστησε την Υπουργό για την επίσκεψή της και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι Υπουργοί βρίσκονται έξω από τα γραφεία τους και κοντά στους Δήμους σε πολύ υψηλό επίπεδο συνεργασίας αλλα΄και για το γεγονός ότι υπάρχει προσωπικό ενδιαφέρον για τις ανάγκες και τις παρεμβάσεις που προγραμματίζει ο Δήμος να υλοποιήσει στο πλαίσιο του προγράμματος.   Παράλληλα, αναφέρθηκε με θετικά λόγια στη νέα Κοινωφελή Εργασίας που είναι πολύ διαφορετικό τόσο ως προς την εκτέλεσή τους όσο και ως προς την επιλογή των ωφελουμένων με διαφανείς διαδικασίες.

Περιοδεία στα έργα για Δήμαρχο – Υπουργό

RANIA 6Ακολούθησε μια περιοδεία της Αν. Υπουργού με το Δήμαρχο Ξάνθης, παρουσία των βουλευτών και των συνεργατών του Δημάρχου, σε ενδεικτικά έργα που σχεδιάζει ο Δήμος να αποασχολήσει το προσωπικό που θα προσλάβει.

Ανάμεσα σε αυτά, η βελτίωση του δρόμου για τη ΔΕΥΑΞ, παρεμβάσεις στο δρόμο για την Αγία Ειρήνη, συντήρηση στο πάρκο του Λιμνίου, έργα συντήρησης στο πρώτο Γυμνάσιο και το έργο της διαμόρφωσης πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμού στο δρόμο από την περιοχή Γυμναστηρίου προς την Πανεπιστημιούπολη, που θεωρείται και ιδιαίτερα σημαντικό.

Οι επαφές και οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της επίσκεψης

Μεταξύ άλλων, η Αν. Υπουργός στη διάρκεια της επίσκεψής της συνάντησε τον Πρόεδρος τη ΠΕΔ ΑΜΘ Ε. Λαμπάκη, προεδρεύει σύσκεψης της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ είναι η κεντρική ομιλητής σε εκδήλωση της Νομαρχιακής το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο.

RANIA 7 RANIA 5 RANIA 0RANIA 8 RANIA 3 RANIA 2 RANIA 6