Στην ανακοίνωσή της για την επίσκεψη Κουρουμπλή, η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

Την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, επισκέφτηκε την Ξάνθη και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Υπουργός πραγματοποίησε συνάντηση με τη Νομαρχιακή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και τους Βουλευτές Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και Γιαννακίδη Στάθη.

Ενημερώθηκε για όλα τα προβλήματα της Περιφέρειας και των Δήμων.

Στη συζήτηση ο Υπουργός με τη σειρά του, ενημέρωσε πως τη Δευτέρα, 30 Μαΐου θα καλεστούν στην Αθήνα, οι Δήμαρχοι και η ΠΕΔ, για να δοθεί άμεση  προτεραιότητα για την λύση στο θέμα της Αναπτυξιακής του Νομού Ξάνθης, ώστε  να μη στερηθεί ο Νομός μας  τα 15.000.000 ευρώ, που προβλέπονται να διατεθούν για προγράμματα.

Ο άμεσος στρατηγικός στόχος του Υπουργείου, είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας των Δήμων, η ηλεκτρονική διασύνδεση της βάσης δεδομένων  των  φορέων και υπηρεσιών μεταξύ τους, έτσι ώστε ο πολίτης να μην είναι αναγκασμένος να αναζητά έγγραφα, πιστοποιητικά κλπ. από κάθε φορέα ξεχωριστά, σταματώντας τη δυσλειτουργία του Δημοσίου.

Ακόμη, ανέφερε πως για να επιτευχθεί ο παραπάνω στόχος, απαραίτητη είναι η κωδικοποίηση της νομοθεσίας, η οποία και ξεκινάει άμεσα.

Τέλος, αναφέρθηκε στις σκέψεις που έχει το Υπουργείο Εσωτερικών για τον  καινούριο Εκλογικό Νόμο.