Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μύκης πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της τοπικής επιτροπής της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης. Κατατέθηκαν -εκτός ημερήσιας διάταξης- ψηφίσματα που θα συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και για τα οποία αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Για τη Χ.Α. στα χωριά του Δήμου
Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες – Έξω οι φασίστες από τα χωριά της μειονότητας
 
Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να εμφανιστούν στις γειτονιές και στα χωριά μας. Η δολοφονική τους δράση και οι αποκρουστικές ρατσιστικές και εθνικιστικές ρητορείες τους για «ισλαμοποίηση» και για «Τούρκους πράκτορες» δεν έχουν θέση πουθενά.
 
Είναι ώρα να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι της εγκληματικής συμμορίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι τραμπούκοι της εργοδοσίας που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι ρατσιστές που επιτέθηκαν στους Αιγύπτιους ψαράδες, αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες στις γειτονιές, καθώς και σε μέλη της μειονότητας, Ρομά, ομοφυλόφιλους, εβραίους, άτομα με αναπηρία.
 
Η Χρυσή Αυγή είναι μια εγκληματική ναζιστική οργάνωση που θέλει να αναβιώσει τις πιο μαύρες σελίδες που έζησε η ανθρωπότητα, τα Νταχάου και τα Άουσβιτς. Είναι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων και των δοσίλογων της ναζιστικής κατοχής.
 
Οι φασίστες μαζί με τους ομογάλακτούς τους σε όλη την Ευρώπη, αποθρασύνονται από την εφαρμογή της αισχρής ρατσιστικής συμφωνίας της ΕΕ φρούριο, που σφραγίζει τα σύνορα στους πρόσφυγες των πολέμων, που φυλακίζει, απελαύνει και εκτοπίζει σε γκέτο πίσω από μπάρες τους Μουσουλμάνους εργάτες. Η ΕΛΑΣ συνεχίζει να προστατεύει τους Κασιδιάρηδες και τους Λαγούς, καλύπτοντας την επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου στον Πειραιά και παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στην «πρόωρη» θλιβερή σύναξη μίσους που οργάνωσαν στη Γλαύκη. Απαιτούμε την πλήρη απομόνωσή τους.


Για τους πρόσφυγες

Ανοιχτές πόλεις για τους πρόσφυγες.
Διεκδικούμε ανοιχτούς χώρους στέγασης στις γειτονιές
προσλήψεις σε σχολεία, δήμους,νοσοκομεία,
εγγραφή των παιδιών στη δημόσια εκπαίδευση.
Έξω οι φασίστες από τις γειτονίες και τα χωριά μας.
 
Αντιμετωπίζουμε την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα, στο ασφαλιστικό, σε ό,τι απέμεινε από το κράτος πρόνοιας, το ξεπούλημα των κρατικών υποδομών και της δημόσιας περιουσίας για την εξυπηρέτηση του χρέους, αλλά και τις απελάσεις προσφύγων, τα κλειστά σύνορα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τις ευρωπαϊκές πολιτικές των ελέγχων και των αποκλεισμών ως μέτωπα του ίδιου πολέμου: ενός πολύμορφου κοινωνικού πολέμου που διεξάγεται από τους κυρίαρχες τάξεις της Ελλάδας, της Ευρώπης και όλου του κόσμου εναντίον μας.

Έχει ξεκινήσει η εφαρμογή της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, οι κρατήσεις στα hot spots και οι απελάσεις από την Ελλάδα, είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια γκετοποίησης με την κατασκευή στρατοπέδων απομονωμένων από τον αστικό ιστό, ελεγχόμενων και κλειστών, με απαράδεκτες συχνά συνθήκες διαβίωσης.
Απαιτούμε το άμεσο κλείσιμο του καταυλισμού στο Χαλκερό Καβάλας, όπου 110 παιδιά, 50 έφηβοι, 70 γυναίκες και 50 άνδρες κατοικούν πίσω από μπάρες σε άθλιες συνθήκες και κάτω την επιτήρηση του στρατού και της αστυνομίας και τη μεταγκατάστασή τους σε αξιοπρεπείς χώρους μέσα στον αστικό ιστό.

Απαιτούμε και διεκδικούμε τα δικαιώματα στο άσυλο, τη στέγαση, τη μετακίνηση, την υγεία και την εκπαίδευση των προσφύγων –μεταναστών.

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις τώρα και διορισμούς μονίμων σε σχολεία και νοσοκομεία, βρεφοκόμων, κοινωνικών λειτουργών, μαγείρων, διερμηνέων και υπαλλήλων στις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων. Να παρέχεται περίθαλψη από τα δημόσια νοσοκομεία σε όσους και όσες έχουν ανάγκη. Να εγγραφούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία τα παιδιά των προσφύγων για να φοιτήσουν την επόμενη σχολική χρονιά. Καμιά συγχώνευση-κατάργηση νηπιαγωγείου ή άλλης σχολικής μονάδας. Να δημιουργηθούν τάξεις υποδοχής σε δημοτικά και γυμνάσια ώστε να εγγραφούν και να φοιτήσουν τα ανάλογης ηλικίας παιδιά. Δωρεάν μετακίνηση των προσφύγων και όλων των απόρων στα μέσα συγκοινωνίας.
Αντιτασσόμαστε στις ρητορικές μίσους και τους εκφραστές τους, τους μόνιμους υποστηρικτές του συστήματος, τις φασιστικές οργανώσεις και τα παρακλάδια τους. Δεν θα επιτρέψουμε τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής να ξαναεμφανιστούν στις γειτονιές.

ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή