Ο Σύλλογος Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης ενημερώνει τους φορολογούμενους πολίτες του Νομού μας ότι το taxis λειτουργεί και δέχεται κανονικά δηλώσεις. Η τελευταία προθεσμία υποβολής εκπνέει στις 30-06-2015, ο δε φόρος που προκύπτει πληρώνεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις με πρώτη καταβολή έως 29-07-2016, άσχετα με την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.
Οι λογιστές θα παραλαμβάνουν δηλώσεις το πολύ μέχρι τα μέσα του Ιουνίου, διότι λόγω της καθυστέρησης έναρξης της εφαρμογής από το taxis και την αποχή από την υποβολή κατά το πρώτο διάστημα της έναρξης του συστήματος και επειδή η λήξη για τις δηλώσεις του 2015 είναι η 30/06/2016, δεν είναι δυνατόν να παραλαμβάνουν δηλώσεις το τελευταίο δεκαπενθήμερο.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν ήδη συσσωρευτεί πληθώρα δηλώσεων στα λογιστικά γραφεία και επειδή δεν είναι δυνατόν να αναλάβουν οι λογιστές το λάθος της ΓΓΔΕ, που άνοιξε αργά το σύστημα, αλλά ούτε και την επιβολή προστίμων σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης, παρακαλούμε οι φορολογούμενοι να προσκομίσουν έγκαιρα τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να υποβάλλουν χωρίς άγχος τις φορολογικές δηλώσεις για το έτος 2015.

Ο Σύλλογος καλεί τους φορολογούμενους πολίτες να μην καθυστερήσουν να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα λογιστικά γραφεία γιατί θα βρεθούν εκτεθειμένοι  στις ποινές της κείμενης νομοθεσία