fredtitoΜια εντυπωσιακή εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα στη ΔΕΥΑΞ με αφορμή τον ορισμό της Επιτροπής που θα παραλάβει το έργο  “Ολοκλήρωση δικτύων ύδρευσης στο Ανατολικό τμήμα του οικισμού Κιμμερίων” προϋπολογισμού 705.882,35 €. Το Μάρτιο κατά τη διάρκεια του ορισμού της Επιτροπής η πρώην Διευθύντρια της Επιχείρησης διαφώνησε με τον τρόπο ορισμού των υπαλλήλων αν και το Δ.Σ. συγκρότησε τις επιτροπές με ορισμό αλλά το Δ.Σ. δεν το έκανε δεκτό.

Όμως η Μαρία Λυκίδου κατέθεσε προσφυγή, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που έχουν αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, και το Δ.Σ. πρόσφατα αναγκάστηκε να την κάνει δεκτή, μετά την εισήγηση του νομικού συμβούλου, με αποτέλεσμα οι υπάλληλοι-μηχανικοί να συμμετέχουν στις επιτροπές μετά από κλήρωση. Αποτέλεσμα ήταν μετά τη δικαίωση της να τροποποιηθούν όλες οι αποφάσεις για τον ορισμό μελών και να γίνουν κληρώσεις.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το Μάρτιο, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση, μέλος του Δ.Σ. που μετέχει στις επιτροπές, έθεσε ως όρο για να συμμετάσχει, να μην είναι σε αυτή η πρώην διευθύντρια  την οποία πρότεινε ο Αν. Γεν. Διευθυντής, κάτι που τότε δέχθηκε το Δ.Σ. ! Τελικά μετά την προσφυγή, όλο το καθεστώς αλλάζει και η πρώην διευθύντρια της ΔΕΥΑΞ κατάφερε να επιβάλει έστω και χωρίς να ασκεί εξουσία, τη νομιμότητα, όπως διαβάζουμε στα πρακτικά των Δ.Σ.

fredtitoΤη διαμαρτυρία του εξέφρασε ο ΣΥΡΙΖΑ της Ξάνθης για το γεγονός ότι στο ρεπορτάζ μας από την εκδήλωση για τη Γενοκτονία των Ποντίων απουσιάζει το όνομα και οποιαδήποτε φωτογραφία από την κατάθεση στεφάνου της Νομαρχιακής εκ μέρους των τριών βουλευτών στο Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού. Προφανώς πρόκειται για παράλειψη του Συλλόγου Ποντίων καθώς κατά πάγια τακτική ενημερώνει με δελτία τύπου για τις δραστηριότητές του και δεν ευθύνονται τα ΜΜΕ που απλώς αναδημοσιεύουν το υλικό.

Αν σε κάτι ευθύνονται τα ΜΜΕ είναι ότι “εθαψαν” την ανακοίνωση της Νομαρχιακής για τη Γενοκτονία (κάποια ακραία  μάλιστα υποστήριζαν ότι δεν εξέδωσε ενώ ήταν το μόνο κόμμα που έκανε κάτι τέτοιο). Η αλήθεια είναι ότι μετά τα γεγονότα με το Ν. Φίλη, πολλοί τους περίμεναν στη γωνία και είχαν πράγματα να αποδείξουν οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι ίσως να ήταν αναπάντεχο το γεγονός ότι συμμετείχαν πλήρως στις εκδηλώσεις μνήμης. Το ερώτημα είναι γιατί απουσίαζαν πλήρως κάποιοι άλλοι όμως…