Την τελευταία στιγμή και με μεγάλη ταραχή προσήλθαν στις εξετάσεις το πρωί Δευτέρας 6 υποψήφιοι που έγραφαν στο εξεταστικό κέντρο των Αβδήρων.

Πρόκειται για  μαθητές από τη Γενισέα και το Κουτσό, που δεν είχαν ενημερωθεί ότι δεν θα υπάρχει μετακίνηση με αποτέλεσμα να περιμένουν μάταια ενώ κινδύνεψαν να χάσουν τις εξετάσεις. Όπως καταγγέλουν γονείς, την τελευταία στιγμή προσφέρθηκαν εκπαιδευτικοί από τα Άβδηρα, οι οποίοι έκαναν αγώνα δρόμου προκειμένου να μεταφέρουν τα παιδιά από τους οικισμούς στο εξεταστικό κέντρο των Αβδήρων, όπου πρόλαβαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και με εμφανή ταραχή.

Παράλειψη κατά την ενημέρωση δημιούργησε το πρόβλημα

Όπως σημειώνει ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Παπαθανασίου, ερωτηθείς για το θέμα που δημιουργήθηκε, το συγκεκριμένο δρομολόγιο με απόφαση της Αντιπεριφέρειας δεν εκτελέστησε τη συγκεκριμένη μέρα, μαζί με κάποια άλλα και οι γονείς θα λάβουν την ανάλογη αποζημίωση. Όμως στη σχετική ενημέρωση που έγινε από τους αρμόδιους υπαλλήλους προς τη Δευτεροβάθμια παραλείφθηκε από λάθος η αναφορά στο συγκεκριμένο δρομολόγιο με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί και μαθητές να μην γνωρίζουν ότι έχει ματαιωθεί.

Οι μαθητές και οι γονείς ζητούν τις μέρες των εξετάσεων να μην αναστέλλονται κάποια δρομολόγια ή να επιλεγεί άλλος τρόπος μετακίνησης αλλά σε κάθε περίπτωση έγκαιρη ενημέρωση προκειμένου να μην περάσουν τη δοκιμασία που πέρασαν τη Δευτέρα.