Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Ξάνθης αναφέρει:

Με αλγεινή εντύπωση παρακολουθήσαμε χθες 153 βουλευτές να βάζουν την ταφόπλακα στο Ελληνικό κράτος και τον Έλληνα επιχειρηματία.

Από 1η Ιουνίου 2016 ο ΦΠΑ ανεβαίνει κατά μια(1) μονάδα, καθιστώντας το, πλέον, το υψηλότερο σε όλη την Ευρώπη. Η εστίαση δεν μπορεί να αντέξει και άλλες ανατιμήσεις, καθώς η πλειοψηφία των επαγγελματιών απορρόφησε ήδη την πρώτη αύξηση στο 23%, χωρίς να την μετακυλήσει στον καταναλωτή. Το επάγγελμα του εστιάτορα έχει δαιμονοποιηθεί και ποινικοποιηθεί όσο ποτέ, άλλοτε, στο παρελθόν. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οδηγούμαστε σε νέα λουκέτα, εκτόξευση της ανεργίας, αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αύξηση της φοροδιαφυγής. Η εστίαση ΔΕΝ αντέχει άλλη οικονομική αιμορραγία και στοχοποίηση, ΔΕΝ αντέχει άλλη απαξίωση, όταν την ίδια στιγμή είναι από τους εναπομείναντες κλάδους που προσφέρουν θέσεις εργασίας. Η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% θα είναι το οριστικό «ναυάγιο» για την εστίαση. Ο Έλληνας εστιάτορας ΔΕΝ μπορεί να βάλει άλλο πλάτη, μιας και οι αντοχές και οι ανοχές του τελείωσαν ανεπιστρεπτί.