Συνελήφθησαν χθεςτις πρώτες πρωινές ώρες, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δοξάτου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δώδεκα (12) ημεδαποί, ηλικίας 70, 65, 62, 59, 55, 54, 53, 49, 47, 45, 43 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί παιγνίων και περί καζίνων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της διεξαγωγής παράνομων τυχερών παιγνίων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα (καφενείο), κατά τη διάρκεια του οποίου εντόπισαν τον 59χρονο, προσωρινά υπεύθυνο, να επιτρέπει στους υπόλοιπους δράστες, τη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «Ζάρια», συμμετέχοντας σε αυτό και ο ίδιος.

Στο εσωτερικό του καταστήματος και την κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 310 ευρώ και ένα (1) ζάρι.

Η  σχετική δικογραφία περιλαμβάνει τον 30χρονο ημεδαπό, ιδιοκτήτη του καταστήματος, ο οποίος απουσίαζε κατά τον έλεγχο, καθώς και δύο ακόμη ημεδαπούς, έναν 51χρονο, που ανέμενε στην πόρτα του καταστήματος, σε ρόλο τσιλιαδόρου και έναν 45χρονο, παίκτη στο παραπάνω παίγνιο, οι οποίοι διέφυγαν τη σύλληψη.

 

Σημειώνεται ότι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 59 και 55 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα.

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.