Με συγκέντρωση και πορεία αντέδρασε το ΠΑΜΕ στην Ξάνθη, στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, την ώρα της συζήτησης στη Βουλή.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Ξάνθης αναφέρει:

Συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία και δυναμική πορεία στις γειτονιές της Ξάνθης πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις το απόγευμα της Κυριακής 22 Μάη. Με συνεχή συνθήματα όπως: «Αυτά τα μέτρα, αυτή η πολιτική δεν παίρνουν διορθώσεις αλλά ανατροπή», «Εργάτη νέε το ΠΑΜΕ σε καλεί σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ», «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά» οι συγκεντρωμένοι κάλεσαν το λαό της Ξάνθης να   μη δεχτεί τη νέα εξαθλίωση,να μην εγκλωβιστεί ξανά στις ψεύτικες ελπίδες και στις κάλπικες υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι περάσαμε τα δύσκολα.

Τα αντιλαϊκά μέτρα δε θα εξαφανιστούν όταν έρθει η ανάπτυξη όπως λένε και υπόσχονται! Αν δεν τα ανατρέψουμε, αν δεν αναχαιτίσουμε την επίθεση θα κατατρώνε τις σάρκες μας!

Κυβέρνηση και κόμματα που στηρίζουν αυτό το δρόμο ανάπτυξης μαζί με τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, υπερασπίζονται ένα σύστημα σάπιο και απάνθρωπο, που δε διορθώνεται. Κάθε μέρα που περνάει αποδεικνύεται πως ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης μόνο βάσανα και δυστυχία φέρνει για τους εργαζόμενους, για τον εργαζόμενο λαό συνολικά.

Ο λαός μπορεί να απαντήσει αγωνιστικά στους αντεργατικούς σχεδιασμούς, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, τις απειλές, την εργοδοτική τρομοκρατία. Είναι ανάγκη να διαμορφωθεί παντού λαϊκό μέτωπο πάλης και αντεπίθεσης για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής. Να δυναμώσει η πάλη μέσα στους χώρους δουλειάς, να ενισχυθεί το κύμα ανυπακοής σε αυτήν την πολιτική. Να απορριφτούν οι πολιτικές που μας καταδικάζουν στη φτώχεια, στην ανεργία, στην εκμετάλλευση. Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους αγώνες και τη συμμαχία τους.

Πιο αποφασιστικά, με ορμή, με μαζικότητα να συνεχίσουμε την πάλη.

Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά! Δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός του καθημερινού και δύσκολου αγώνα. Αγώνας που έχει ως στόχο και προοπτική την αποφασιστική αναμέτρηση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής για να επιβάλλουμε το δίκιο μας, να χαράξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης και ευημερίας, χωρίς μνημόνια κι αφεντικά.