Την Κυριακή ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που προγραμμάτισε ο Σύλλογος Ποντίων Ξάνθης για την ημέρα μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Την Κυριακή 22 Μαΐου 2016 ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης και ο Δήμαρχος Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Προσφυγικού Ελληνισμού  και κατάθεση στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο Τούρκος διανοούμενος, ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  Σαΐτ Τσετίνογλου, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας στην πλατεία Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκης, για την ημέρα της 19ης Μαΐου,

Ακολούθως σε αίθουσα του Συλλόγου οι κυρίες του Συλλόγου, τις οποίες ευχαριστούμε, παρέθεσαν καφέ και ποντιακά εδέσματα. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται  “Ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο, τις αρχές, τους προέδρους και μέλη διαφόρων Συλλόγων,  τα μέλη του Συλλόγου μας και τους συμπολίτες μας που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις μας.”

1 (1) 1 (10) 1 (8) 1 (9)