Σε ανακοίνωσή του ο Αρίων Ξάνθης αναφέρει:

s7(1)Βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής χρονιάς και η αγωνιστική δράση κορυφώνεται. Την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπάντμιντον U13 στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στο κλειστό γυμναστήριο ΔΑΚ Συκεών σε πέντε γήπεδα αγωνίστηκαν 87 αθλητές και αθλήτριες στα αγωνίσματα του απλού αγοριών και κοριτσιών, των διπλών και του μικτού. Η ομάδα του τμήματος αντιπτέρισης του Γ.Α.Σ. Αρίων Ξάνθης συμμετείχε με πέντε (5) μικρούς αθλητές και αθλήτριες, και συγκεκριμένα τους Δαμιανίδη Βασίλειο, Δαμιανίδη Μιχαήλ, Κοντομήτρου Δέσποινα, Κοντομήτρου Κωνσταντίνο και Παπαδόπουλο Ορέστη-Βασίλειο, αριθμός ρεκόρ, καθώς για πρώτη φορά από την Ξάνθη υπήρχε τέτοια συμμετοχή στο πρωτάθλημα U13.

s3(1)Οι επιτυχίες που κατεγράφησαν αφορούν αφενός ότι όλα τα παιδιά πέρασαν τα προκριματικά και κατέλαβαν θέσεις στο κυρίως ταμπλό και αφετέρου ότι τα αδέρφια Μιχαήλ και Βασίλειος Δαμιανίδης έφτασαν στην οκτάδα του διπλού αγοριών. Όλα τα παιδιά έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και παρόλο ότι αγωνίστηκαν τα περισσότερα σε μεγαλύτερη κατηγορία από τη δική τους, στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είναι ενδεικτικό ότι στην Ξάνθη στις μικρές ηλικίες υπάρχει αρκετό μέλλον και γίνεται σοβαρή και μεθοδική δουλειά! Η συνέχεια θα δοθεί στο Σιδηρόκαστρο στις 12 Ιουνίου 2016 στο πανελλήνιο πρωτάθλημα U11 όπου τα παιδιά θα αγωνιστούν στο απλό κοριτσιών και αγοριών και η συμμετοχή αναμένεται να είναι ανάλογη.

Αξίζουν ευχαριστίες στους γονείς των παιδιών για την υπομονή και τη συνεχή υποστήριξή τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στη διεύθυνση του 3ου Λυκείου Ξάνθης και στον διευθυντή του σχολείου κ. Κ. Τσεντικόπουλο. Στο γυμναστήριο του σχολείου πραγματοποιούνται υπό εξαιρετικές συνθήκες όλη τη χρονιά οι προπονήσεις για τους μικρούς αθλητές υπό την παρουσία και τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή badminton κ. Χ. Ιορδάνου. Σημειώνεται ότι η παρουσία του κ. Σ. Κιλινγκαρίδη ως έμπειρου παίκτη στους αγώνες βοήθησε την πολύ καλή εμφάνιση των παιδιών.