Οι ερωτικές σκηνές της Σταρ Ελλάς Σόνιας Ζωίδου με τον Γιώργο Φούντα στην «Λίμνη των πόθων» προκάλεσαν το κοινό, αλλά έφεραν την επιτυχία. Αργότερα έγινε κεντρική παρουσιάστρια του προγράμματος της τηλεόρασης …

image_47046-290x400Το 1955, έναν χρόνο μετά την ανάδειξη της Ρίκας Διαλυνά ως Σταρ Ελλάς, κέρδισε τα καλλιστεία μια εξίσου όμορφη κοπέλα από την Κομοτηνή. Η Σόνια Ζωίδου, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα και στον διαγωνισμό Μις Υφήλιος.
Την εποχή εκείνη ο θεσμός των καλλιστείων είχε αρχίσει να γίνεται δημοφιλής και η μέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού ήταν μεγάλο κοσμικό γεγονός της Αθήνας. Τα κορίτσια που κέρδιζαν τίτλο γίνονταν διάσημα και για πολλές από αυτές άνοιγε ο δρόμος για καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο.
Αυτό συνέβη και με τη Σόνια Ζωίδου, η οποία δύο χρόνια μετά έπαιξε στην ταινία «Η λίμνη των πόθων» πλάι στον Γιώργο Φούντα και την Τζένη Καρέζη. Ενσάρκωσε τη Μιράντα, την κόρη ενός πλούσιου Αθηναίου επιχειρηματία, η οποία συνόδευσε τον πατέρα της στις ιχθυοκαλλιέργειες στο Μεσολόγγι που του ανήκαν και προκάλεσε αναστάτωση. Σαγήνευσε τον ψαρά (Φούντας) που πρωτοστατούσε στην ίδρυση συνεταιρισμού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ψαράδων και δημιούργησε πρόβλημα στη σχέση του με την κοπέλα που αγαπούσε (Καρέζη).
Η Ζωίδου προκάλεσε αναστάτωση με την τολμηρή της εμφάνιση Η Ζωίδου προκάλεσε αναστάτωση με την τολμηρή της εμφάνιση Η «Λίμνη των πόθων» προβλήθηκε στις αίθουσες τη σεζόν 1957-8 και σημείωσε τεράστια επιτυχία, καθώς βγήκε 2η σε εισπράξεις με 110.194 εισιτήρια, ανάμεσα σε 31 ταινίες. Η σκηνοθεσία ήταν του Γιώργου Ζερβού και το σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ενώ τη μουσική υπέγραψε ο Μάνος Χατζιδάκις. Η ταινία έλαβε θετικά σχόλια για τα γυρίσματα στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και τα εντυπωσιακά πλάνα.
Στη συντηρητική κοινωνία του ’50 προκάλεσαν αίσθηση οι ερωτικές σκηνές της Ζωίδου με τον Φούντα. Τα σχόλια για την τολμηρή της εμφάνιση την έκαναν ακόμα πιο διάσημη, κυρίως στο αντρικό κοινό. Ωστόσο, δεν ταυτίστηκε με τον ρόλο και συνέχισε να παίζει στον κινηματογράφο σε μικρούς ρόλους. Συνολικά εμφανίστηκε σε 15 ταινίες. Παράλληλα έκανε καριέρα και στην τηλεόραση, αφού για αρκετά χρόνια υπήρξε κεντρική παρουσιάστρια του προγράμματος της τηλεόρασης.