Συνελήφθησαν 8 ημεδαποί κατηγορούμενοι για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών στους νομούς Καβάλας, Ροδόπης και Έβρου

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 3 φυτά κάνναβης, 80 περίπου γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης,3,7 γραμμάρια ηρωίνης και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά 

Συνελήφθησαν χθες (18-5-2016) και σήμερα (19-5-2016), στους νομούς  Καβάλας, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης, οκτώ (8) ημεδαποί, ηλικίας 69, 57, 55, 51, 33, 29, 28 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για καλλιέργεια φυτών κάνναβης, αποθήκευση και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Καβάλα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τον 69χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του, δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 6,1 γραμμαρίων και ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης, βάρους 2,5 γραμμαρίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, λίγη ώρα αργότερα, στην Καβάλα, οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν τον 55χρονο, διότι σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο κατάστημά του εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένη, μία (1) νάιλον συσκευασία, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 44 γραμμαρίων.

Στην τρίτη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Καβάλα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τον 29χρονο, διότι εντόπισαν στην κατοχή και την οικία του 5 συσκευασίες, που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 20,3 γραμμαρίων και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά.

Στην τέταρτη περίπτωση, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στην Κομοτηνή, οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του ένα (1) φυτό κάνναβης, ύψους 25 εκατοστών και μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην πέμπτη περίπτωση, το βράδυ της 18-5-2016, στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 57 και 51 ετών, διότι εντόπισαν στην οικία του 57χρονου δύο (2) φυτά κάνναβης, ύψους 60 και 70 εκατοστών και την κατοχή του 51χρονου μία (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στην έκτη περίπτωση, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 33χρονο, διότι, εντόπισαν στην οικία του τρεις (3) νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 6,7 γραμμαρίων, μία (1) νάιλον συσκευασία με τριμμένα δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος ΧΑΝΑΧ και ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό.

Στην έβδομη περίπτωση, λίγη ώρα αργότερα, στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι κατείχε μία (1) νάιλον συσκευασία, που περιείχε ηρωίνη, βάρους 3,7 γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν 3 φυτά κάνναβης, 80 περίπου γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 2,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 1 αυτοσχέδιο τσιγάρο με ακατέργαστη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά.

Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Ασφάλειας Καβάλας και Κομοτηνής.