Σύμφωνο Φιλίας και Συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμος Αβδήρων και ο Δήμος του Ludwigshafen – Nördliche Innenstadt της Γερμανίας το πρωί της Παρασκευής σε μια ειδική τελετή που έγινε στο Μουσείο Λαογραφικών Ενδυμασιών των Βαλκανικών Χωρών, στη Γενισέα. ludΤη Γερμανική πόλη στην όχθη του Ρήνου και στα όρια του κρατιδίου της Rheinland-Pfalz (Ρηνανίας Παλατινάτου) , εκτός από τους αρκετούς Έλληνες μετανάστες και αρκετούς Ξανθιώτες,  συνδέει με το Δήμο Αβδήρων, ο Γιώργος Βασιλειάδης: Αντιδήμαρχος του συγκεκριμένου Δήμου, ο οποίος είναι γνωστός Αβδηρίτης και με έντονη πολιτική δράση στη Γερμανία και στο SPD

Το σύμφωνο υπέγραψαν ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης και ο ιταλικής καταγωγής Δήμαρχος του Ludwigshafen – Nördliche Innenstad Aντόνιο Μπριόλο, tπαρουσία αποστολής από το Γερμανικό Δήμο και εκπροσώπων του Δήμου Αβδήρων.

Οι δύο τους στις δηλώσεις τους εξέφρασαν τη χαρά τους για τη συνεργασία αυτή που ξεκινά ανάμεσα στους δύο Δήμους και τις δύο περιοχές με αισιοδοξία για τα θετικά αποτελέσματα και τα κοινά που θα συνδέσουν τις δύο περιοχές στο μέλλον. Ο γερμανικός Δήμος είναι ένας πολυπολιτισμικός Δήμος με πάνω από 100 διαφορετικές εθνότητες να συμβιώνουν αρμονικά.

ludwigs 17 ludwigs 16 ludwigs 15 ludwigs 12 ludwigs 1 ludwigs 0 ludwigs 13