Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, πέντε (5) κλοπές, τετελεσμένες και σε απόπειρα, από οικίες, που διαπράχθηκαν το πρωί της  17-5-2016, στην πόλη της Δράμας.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 52, 35 και 29 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κατοχή ναρκωτικών, κατά περίπτωση.

Συνελήφθησαν χθες (18-5-2016) το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 29 ετών.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια ερευνών για τη σύλληψη δραστών που διέπραξαν κλοπές στην πόλη της Δράμας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 35 και 29 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου, καθώς και την κατοχή τους, βρέθηκαν:

  • 1 συσκευασία με βαμβάκι εμποτισμένο με ηρωίνη, βάρους 1,4 γραμμαρίων
  • 1 συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης
  • το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ
  • 1 ρολόι χειρός
  • 1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου
  • 1 διαρρηκτικό εργαλείο
  • 2 κινητά τηλέφωνα

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το πρωί της 17-5-2016, στη Δράμα, οι δύο (2) δράστες, ενεργώντας από κοινού με τον 52χρονο, διέρρηξαν πέντε (5) οικίες, αφαιρώντας από τις δύο το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 2  ρολόγια χειρός, 2 ζευγάρια παπούτσια και 1 ζευγάρι γυαλιά ηλίου.

Μέρος από τα κατασχεμένα αντικείμενα (ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου και ένα ρολόι χειρός), καθώς και το παραπάνω χρηματικό ποσό, αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 29χρονο, περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του. Επισημαίνεται ότι και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.