Συνέντευξη Τύπου, συνοδευόμενη από τον Πρύτανη του ΔΠΘ Αθανάσιο Καραμπίνη, παραχώρησε το πρωί της Κυριακής η Αν. Υπουργός Παιδείας, αρμόδια για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, Σία Αναγνωστοπούλου

Α. Καραμπίνης: Βρήκαμε μια σύμμαχο και φίλη στο πρόσωπο της Υπουργού

Καλωσορίζοντας την Υπουργό ο Πρύτανης σημείωσε: «Είχαμε τη χαρά και την τιμή για τρεις μέρες να έχουμε μια επίσημη επίσκεψη από την Αν. Υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου στο Πανεπιστήμιο μας και να ανταλλάξουμε απόψεις για το ΔΠΘ και την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και να γνωρίσει η Υπουργός το Πανεπιστήμιο ακόμη καλύτερα παρότι υπήρξε, πριν την ενασχόληση με την πολιτική, μια πολύ τακτική επισκέπτρια και φίλη του ΔΠΘ. Αυτή τη φορά όμως εκθέσαμε καλύτερα τα σκέψεις και τα οράματά μας και διαπιστώσαμε ότι βρήκαμε μια σύμμαχο και φίλη στο πρόσωπο της Υπουργού καθώς στα περισσότερα θέματα που συζητήσαμε, δώσαμε και προοπτική και λύσεις» είπε ο Πρύτανης και ευχαρίστησε την Υπουργό Σία Αναγνωστοπούλου για το γεγονός ότι νιώθει και αγαπά το Πανεπιστήμιο όπως οι Θρακιώτες.

Σία Αναγνωστοπούλου: Το ΔΠΘ η βαριά βιομηχανία της Θράκης

Η Υπουργός σημείωσε εισαγωγικά: «Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Κομοτηνή και τη Θράκη και είχαν την ευκαιρία να δω με “άλλα μάτια” και να δω το Πανεπιστήμιο από τη θέση της Υπουργού. Χθες εγκαινιάσαμε το νέο κτίριο των Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη, ένα πραγματικό στολίδι όχι μόνο για το ΔΠΘ αλλά και για όλη την τοπική κοινωνία. Διαπιστώνουμε ότι παρά την οικονομική κρίση και τις μειώσεις που έχουν υποστεί τα Πανεπιστήμια,  καταφέρνουν να φτιάχνουν πράγματα και να διατηρούν το επίπεδο που είχαν» Στόχος και του Υπουργείου είναι να διατηρηθεί το επίπεδο των ανώτατων ιδρυμάτων και να ενισχυθεί περαιτέρω, σύμφωνα με την Υπουργό

«Για την κυβέρνηση και για μας στο Υπουργείο κρίσιμο είναι να διατηρηθεί ο δημόσιος δωρεάν χαρακτήρας της Παιδείας ώστε η πολιτεία να εξασφαλίζει ίσες ευκαιρίες» σημείωσε και επεσήμανε την ανάγκη να ξεχωρίσουν οι Έλληνες πολίτες πως Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία δεν σημαίνει «τζάμπα» Παιδεία, δηλαδή «όχι κατασπατάληση δημόσιου χρήματος αλλά σεβασμός του δημόσιου χρήματος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

«Το Δημοκρίτειο είναι και μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο η βαριά βιομηχανία αυτού του τόπου. Όπως έχει πει ο Πρωθυπουργός τα Πανεπιστήμια θα είναι οι πολιορκητικοί κριοί για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας» είπε και σημείωσε ότι αυτές οι δυνατότητες είναι πολύ μεγάλες στο Δημοκρίτειο και τη Θράκη μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση» Παράλληλα η Σία Αναγνωστοπούλου συμπλήρωσε ότι είναι χαρά της να διαπιστώνει ότι υπάρχουν πολλές φοιτητικές εστίες και εξαιρετικές υποδομές στο ΔΠΘ, που καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών σε μια εποχή που η μέση ελληνική οικογένεια δεν μπορεί να αντέξει το βάρος των σπουδών ενώ είναι ανάγκη να παραμένουν οι φοιτητές στα περιφερειακά πανεπιστήμια . Όπως ανέφερε είναι βασικός στόχος να δοθεί βάρος στη φοιτητική μέριμνα και κατέληξε: «Οι φοιτητές που βλέπουμε έξω στα καφέ της Κομοτηνής και της Ξάνθης είναι πλούτος και πρέπει να στηριχθούν για να συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτές τις εικόνες»

Περισσότερα στο tolminews.gr