fredtitoΑπό πολλές πλευρές επισημάνθηκε τις τελευταίες μέρες, με αφορμή το θάνατο μιας γυναίκας σε δυστύχημα με φορτηγό, το πρόβλημα με τα βαρέα οχήματα στις εθνικές οδούς, όπου εισέρχονται για να αποφύγουν τα διόδια αλλά προκαλούν δυστυχήματα και διάφορα άλλα προβλήματα. Μόλις δύο μέρες πριν το περιστατικό ψηφίστηκε η σχετική τροπολογία που απαγορεύει τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων στους παραδρόμους και προβλέπει βινιέτα στις εισόδους της χώρας για τις νταλίκες, όπως ανακοίνωσε  από την Καβάλα ο Υπουργός Χ. Σπίρτζης.

Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να πανηγυρίσουν οι κυβερνώντες και να το θεωρήσουν κατόρθωμα  γιατί μοιάζει απλώς κοινή λογική. Είναι κάτι που σε κάνει όμως να διερωτάσαι γιατί όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούσαμε απαθείς να σκοτώνονται οι συμπολίτες μας, να χάνει έσοδα το κράτος,  να καταπονείται τι επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο χωρίς να γίνεται το αυτονόητο. Ούτε συμφέροντα υπήρχαν – όπως συχνά θεωρούμε- ούτε και τίποτε σκοτεινό, απλώς απάθεια. Αυτό είναι το πρόβλημα…

fredtitoΜε μια απλή ανάρτηση στο “Βελτιώνω το Δήμο μου” απομακρύνθηκαν μετά από λίγες μέρες  τα μπάζα που υπάρχουν στον Κόσυνθο κοντά στην Πανεπιστημιούπολη.  Και ο Δήμος “άδειασε” τους ανόητους που “πλάσαραν” το θέμα στη Χ.Α. για να κάνει ερώτηση στη Βουλή ! Πόσο απόθεμα πολιτικής ηλιθιότητας διαθέτει κάποιος που νομίζει ότι έχει κάποια αξία να ερωτηθεί η Κυβέρνηση (ασχέτως αν αγνοούνται συστηματικά οι ερωτήσεις τους) για τα “μπάζα” ενός Δήμου που είναι δική του υπόθεση. “Για τα μπάζα” δηλαδή…

fredtitoΤο ρατσιστικό tweet  της Α. Παναγιωταρέα δεν προσθέτει ούτε αφαιρεί κάτι από τη διαμορφωμένη στην κοινή γνώμη εικόνα για αυτήν.  Τα 8.000 ευρώ που έπαιρνε από το Ερίκος Ντυνάν ίσως προσθέτουν κάτι, αλλά δεν αλλάζουν κάτι δραματικά.  Δεν χρειάζονται ούτε περαιτέρω σχόλια, ούτε κάτι άλλο να προσθέσει κανείς στο αποτύπωμα που υπάρχει στο δημόσιο βίο. Πολιτικά, προφανώς, κάποιοι ομιλούν και κάποιοι είναι υποχρεωμένοι να την υπομένουν σε κοινούς χώρους.

fredtitoΚατά τα άλλα η “κοσμική γιορτή” κάποιων ανόητων (ο όρος “φιλελέδες” που χρησιμοποιήθηκε δεν είναι πολιτικά ορθός) στη Μακρόνησο με γκουρμέ κηφησιώτικου brunch και αναπαράσταση δήθεν “μενού εξορίστων” ή άλλες σαχλές επινοήσεις, πραγματικά δοκιμάζει την κοινή λογική. Δείχνει όμως ίσως και μια προσπάθεια ισοπέδωσης των πολιτικών αξιών σε οριζόντια βάση και προσβολής ακόμη και του τόπου μαρτυρίου για χιλιάδες Έλληνες. Δεν είναι θέμα πολιτικής ταυτότητας αλλά απολίτικης ανοησίας. Είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένο το πολιτικό κλίμα, δεν χρειάζεται άλλες κοτσάνες. (Δικαιολογημένες οι αντιδράσεις)