Την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 το «Πρόγραμμα Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση» σας προσκαλεί στην πόλη της Ξάνθης.

LOGOΜε την παρουσίαση των δύο έργων του Προγράμματος: της Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης «11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» για λεσβίες, γκέι, αμφί, τρανς, τις οικογένειές τους και για εκπαιδευτικούς και της Καμπάνιας «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ» για την ομόφυλη συντροφικότητα ανοίγεται ένας διάλογος με την τοπική κοινωνία σχετικά με το ζήτημα των κοινωνικών διακρίσεων βάσει του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/και της ταυτότητας φύλου. Με αφορμή την εκδήλωση «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ – ΞΑΝΘΗ» συλλογικότητες, αλλά και μέλη της τοπικής  κοινότητας θα συναντηθούμε και θα συζητήσουμε τρόπους αντιμετώπισης της βίας και της κακοποίησης ενώνοντας τις δυνάμεις μας στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στόχος μας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η στήριξη της νέας γενιάς, των γονέων και των εκπαιδευτικών σχετικά με τα ζητήματα της ρητορικής μίσους, της ομοφοβίας, της τρανσφοβίας, του κοινωνικού αποκλεισμού, του ενδοσχολικού εκφοβισμού λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού ή/ και ταυτότητας φύλου και τα δικαιώματα που έχουμε όλες και όλοι.  Ομιλήτριες και ομιλητές από την πόλη της Ξάνθης θα χαιρετίσουν την εκδήλωση και θα στηρίξουν το εγχείρημα μεταφέροντας την εικόνα της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με αυτά τα ζητήματα.
Poster ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ- ΞΑΝΘΗΦορείς υλοποίησης του προγράμματος είναι η Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ) και οι οργανώσεις «Thessaloniki Pride»,  «Athens Pride» και «Θετική Φωνή». Το Πρόγραμμα έχει την αλληλεγγύη και τη στήριξη των οργανώσεων: “Οικογένειες Ουράνιο Τόξο”, “Queertrans”, “Πολύχρωμο Σχολείο” (πρώην Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση), “ΛΟΑΤ-ΑμεΑ”, “ThessΔΙΚΤΥΟ”, “Thessaloniki Rainbow Youth”, “Proud Seniors Greece”,  “ΑΜΚΕ Κλίμακα” και “Generation 2”. Το 11528–ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ έχει την ηθική στήριξη του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής. Η χρηματοδότηση γίνεται εξολοκλήρου με την υποστήριξη της οργάνωσης «αλληλεγγύη-SolidarityNow».
Πληροφορίες:
Ημέρα: Πέμπτη 19 Μαΐου 2016
Ώρα: 19:30
Τόπος: Πολιτιστικός Πολυχώρος του ΙΘΤΠ, «Καπναποθήκη Π»
Διεύθυνση: Καπνεργατών 9, Ξάνθη
Πρόγραμμα Εκδήλωσης:
Προσέλευση-Εγγραφές: από τις 19:15-19:30
Έναρξη – Χαιρετισμοί: 19:30-19:45
Τοποθετήσεις: 19:45-20:45
«Αμήχανοι Εκπαιδευτικοί: Η θέση μας απέναντι στον ομοφοβικό εκφοβισμό», Λία Δαμιανάκη, Εκπαιδευτικός, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ξάνθης
«Το coming out του/της εκπαιδευτικού στο σχολικό περιβάλλον», Φιλίππα Διαμάντη, Εκπαιδευτικός-Κοινωνιολόγος
«Ο ρόλος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην καταπολέμηση της ομοφοβίας», Σαμή Καραμπουγιούκογλου, Δημοσιογράφος στην ΕΡΤ Κομοτηνής
«Παρουσίαση του Προγράμματος Καταπολέμησης των Διακρίσεων βάσει του Σεξουαλικού Προσανατολισμού και της Ταυτότητας Φύλου: Πρόληψη και Παρέμβαση», Κλεοπάτρα Οικονομίδου, Υπεύθυνη Έργου και Επικοινωνίας του Προγράμματος «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ»
«Ψυχολογική στήριξη: Πρόληψη και Παρέμβαση στην Κοινότητα», Ειρήνη Κουτελά, Επιστημονική συνεργάτης στη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Ψυχοθεραπεύτρια – Εκπαιδευμένη στη θεραπεία Gestalt, M.Sc Psychology
Συζήτηση με το κοινό – Ερωτήσεις: 20:45-21:30
Το πάνελ και την συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Θάνος Βλαχογιάννης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Προγράμματος «ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ»
Η είσοδος είναι δωρεάν και ανοιχτή για το κοινό.
Πρόσκληση ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ-ΞΑΝΘΗ