Σε ανακοίνωσή τους οι γονείς των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης αναφέρονται στο στεγαστικό πρόβλημα του Σχολείου που δεν διαθέτει δικό του κτίριο μέχρι σήμερα.

Αναλυτικά αναφέρουν:Στην Ξάνθη, την γενέτειρα του Μάνου Χατζιδάκι το Μουσικό Σχολείο δεν έχει κτήριο κατάλληλο και προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις ενός Μουσικού Σχολείου, αλλά στεγάζεται (εδώ και πολλά χρόνια (17), στο Πολιτιστικό Κέντρο Διομήδειας, σε κτήριο που είναι ακατάλληλο για σχολείo.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, παρά τις αντίξοες συνθήκες, τις παντελώς ακατάλληλες κτηριακές υποδομές, την απουσία βασικού εξοπλισμού, την ελλιπή στελέχωση, τις δυσκολίες πρόσβασης, κατάφερε να έχει ενεργή συμμετοχή και δράση στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και όχι μόνο.

Αν και έχουν γίνει διαχρονικά πολλές ενέργειες για την παρουσίαση του προβλήματος στους τοπικούς φορείς του νομού και υπήρξαν υποσχέσεις για ανέγερση ενός νέου, σύγχρονου και προσαρμοσμένου στις απαιτήσεις Μουσικού Σχολείου (όπως εξάλλου και στις περισσότερες πόλεις της χώρας μας), δυστυχώς ακόμη παραμένουν υποσχέσεις δίχως ορατό αποτέλεσμα.

Επειδή το Μουσικό Σχολείο επιτελεί σημαντικό έργο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό και επειδή πιστεύουμε ότι όλοι μαζί θα καταφέρουμε το καλύτερο δυνατόν, προσθέτοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι,

Καλούμε όλους τους Φίλους του Μουσικού Σχολείου να δηλώσουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα μας και να συνδράμουν στο αίτημα της “Ανέγερσης Νέου Μουσικού Σχολείου στην Πόλη της Ξάνθης”, αποστέλλοντάς μας μία επιστολή “υποστήριξης” σε μια απο αυτές τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:  pmourou@hol.gr   fokionoseleni@yahoo.gr  mdos88@otenet.gr    την οποία εμείς στην συνέχεια θα επισυνάψουμε στα έγγραφά μας, ισχυροποιώντας τα επιχειρήματά μας.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε να συναντηθούμε σύντομα σε νέες, κατάλληλες εγκαταστάσεις του Σχολείου ΜΑΣ.

Και τι ζητάω, τι ζητάω;

Ένα καινούριο Μουσικό Σχολείο ζητάω

Υ.Γ. Προς δική σας διευκόλυνση έχουμε ετοιμάσει ένα μικρό κείμενο – υπόδειγμα συμπαράστασης

Τον περασμένο μήνα παρακολούθησα το 3ο Φεστιβάλ Ξάνθη, `Πόλις Ονείρων`, 2016/ ενδιαφέρθηκα / ρώτησα για το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και εντυπωσιάστηκα όταν πληροφορήθηκα από μαθητές, γονείς και καθηγητές ότι το Σχολείο αυτό με τόσες σημαντικές εκδηλώσεις λειτουργεί κάτω από τόσο αντίξοες συνθήκες.

Έμαθα τα προβλήματα και εκφράζω την έκπληξή μου για το γεγονός ότι δεν έχει επιλυθεί ακόμη το πρόβλημα της στέγασης του Σχολείου αυτού.

Βρισκόμαστε όλοι κοντά στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και ενώνουμε την φωνή μας ώστε τα λόγια και οι υποσχέσεις να γίνουν τώρα, σήμερα, εχθές, πράξη

Όπως εξάλλου λέει και το γνωστό τραγούδι

Και τι ζητάω, τι ζητάω;

Ένα καινούριο Μουσικό Σχολείο ζητάω