Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, προερχόμενος από την Κομοτηνή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος εγκαινίασε τα νέα κτίρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης στην Πανεπιστημιούπολη των Κιμμερίων. egainia duth 3Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καλωσόρισε ο Πρύτανης του Δημοκριτείου και Καθηγητής του Τμήματος Αθανάσιος Καραμπίνης ο οποίος σημείωσε ότι το υπερσύχγρονο νέο κτίριο αποδεικνύει τις δυνατότητες και τις προοπτικές που έχουν τα περιφερειακά ΑΕΙ και έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή της Πολυτεχνικής από την ίδρυσή της, ως μέρος του πρώτου πολυεδρικού Πανεπιστημίου της Ευρώπης, μέχρι σήμερα που αποκτα τη δική της στέγη στα νέα κτίρια, γραφείων, διδασκαλίας και εργαστηρίων που βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη.

Στις δυνατότητες του νέου κτιρίου αναφέρθηκε και ο Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Γ. Καραγιάννης, που τόνισε ότι οι υποδομές που προσφέρει όπως το συνεδριακό κέντρο, προσφέρονται για διοργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων για την ευρύτερη περιοχή ενώ αναφέρθηκε και στο επίπεδο σπουδών που προσφέρει το Τμήμα, που έχει εξαιρετικές αξιολογήσεις από εξωτερικούς αξιολογητές.

Σ. Αναγνωστοπούλου: “Ένα ΑΕΙ είναι ακριτικό όταν η πολιτεία το αντιμετωπίζει έτσι”

egainia duth 4Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και η Αν. Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, που τόνισε μεταξύ άλλων, ότι ένα Πανεπιστήμιο είναι ακριτικό όταν η πολιτική το αντιμετωπίζει ως τέτοιο, αναφέρθηκε στις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η τριτοβάθμια εκπαίδευση, κάτι που γνωρίζει και η ίδια ως καθηγήτρια,. Τέλος, σημείωσε ότι τα πανεπιστήμια όπως το Δημοκρίτειο δεν είναι σημαντικά επειδή βρίσκονται στην περιφέρεια αλλά επειδή παράγουν εξαιρετικό έργο.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, εκτός από την ακαδημαϊκή κοινότητα τον Πρύτανη Α. Καραμπίνη  και τον Αν Πρύτανη Κ. Μπότσαρη,  η Αν. Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο Υφυπουργός Επικρατείας Τέρενες Κουίκ, ο Περιφερειάρχης Γ. Παυλίδης, οι βουλευτές Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ Σ. Γιαννακίδης και Γ. Στογιαννίδης, ο βουλευτής Ροδόπης Μ. Μουσταφά, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρης και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κ. Αντωνιάδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο Δήμαρχος Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδης, οι πρώην βουλευτές Α. Κοντός και Ε. Στυλιανίδης, η ηγεσία του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας,  εκπρόσωποι αρχών και φορέων, Καθηγητές και υπαλληλοι του ΔΠΘ και πλήθος κόσμου. Την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελήμων.

duth pol mixanikoi kimmeria

Στην τελετή εγκαινιάστηκε το κτίριο Α που θα στεγάσει τη διοίκηση και τη γραμματεία του Τμήματος, και περιλαμβάνει 5 Αμφιθέατρα και 8 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο φοιτητικών συλλόγων και κυλικείο, και για το κτίριο Β που περιλαμβάνει τα γραφεία του διδακτικού, ερευνητικού προσωπικού, των ακαδημαϊκών υποτρόφων και των υποψηφίων διδακτόρων, χώρο συσκέψεων και χώρο αρχείου.

egainia duth 16 egainia duth 14 egainia duth 13 egainia duth 12 egainia duth 10 egainia duth 0 egainia duth 7 egainia duth 6 egainia duth 5 egainia duth 4 egainia duth 3 egainia duth 2egainia duth 1 duth pol mixanikoi amfitheatroduth pol mixanikoi 2 duth pol mixanikoi amfitheatro exo