Η Ημέρα της Ευρώπης, 9η Μαΐου, τιμάται στην Ξάνθη, από το 2013, με διαφορετικό τρόπο κάθε χρόνο, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα Ευρωπαϊκής Πολιτότητας και των σχετικών δικαιωμάτων, αλλά και την κινητοποίηση του κοινού και την ενθάρρυνση της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

Για τη φετινή διοργάνωση, το Europe Direct Ξάνθης ενώνει τις δυνάμεις του με τους Σχολικούς Συμβούλους Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, σε μια εκδήλωση με στόχο να δοθεί έμφαση στην ευρωπαϊκή διάσταση στην εκπαίδευση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 16 Μαΐου, στις 6μ.μ., στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης και περιλαμβάνει παρουσιάσεις των Ευρωπαϊκών δικτύων προώθησης της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση, όπως οι Teachers4europe και το eTwinning, αλλά και εκπροσώπους φορέων με εξειδίκευση στα Ευρωπαϊκά εργαλεία κινητικότητας για την εκπαίδευση, όπως το Erasmus+.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστούν έργα με ευρωπαϊκό χαρακτήρα που υλοποιήθηκαν, τόσο με τη συνεργασία του EDIC Xanthi & των Teachers4europe, όσο και μέσω του eTwinning και του Eramsus+, ως καλές πρακτικές.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό, και φυσικά σε όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα.

Europe-Day-agenda