Από το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετέχει στις εκδηλώσεις εορτασμού των Ελευθερίων της Θράκης ενώ παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Κομοτηνή, όπου σε δηλώσεις του ανέφερε:

pakis komothnh«Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της ενσωμάτωσης, στις 14 Μαΐου 1920, της Δυτικής Θράκης στον εθνικό μας κορμό. Η επέτειος αυτή μου επιβάλει το εθνικό χρέος να επισημάνω τούτο: Εδώ, στην Κομοτηνή και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θράκης, όπου έχουν ταχθεί να συνυπάρχουν αρμόνικά και δημιουργικά Έλληνες πολίτες με διαφορετικές θρησκείες, η Ελληνική Δημοκρατία αποδεικνύει ανελλιπώς ότι δίνει, εμπράκτως και άκρως επιτυχώς, εξετάσεις μιας χώρας που εμπνέεται, ως προς την Δημοκρατία και τον Πολιτισμό της, ταυτοχρόνως, από την εθνική της κληρονομιά αλλά και από την θέση της ως αναπόσπαστου μέρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ως μέλους της Διεθνούς Κοινότητας το οποίο σέβεται, στο ακέραιο, το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Την ίδια στάση απαιτούμε, αυτονοήτως, να τηρούν όλοι οι φίλοι Γείτονές μας, κυρίως δε η Τουρκία», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επίτιμος Διδάκτωρη της Νομικής

Ακολούθως βρέθηκε στην Πανεπιστημιούπολη, όπου σε λαμπρή τελετή, αναγορεύτηκε  επίτιμος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου (ΕΔΩ ΡΕΠΟΡΤΆΖ). Ενώ στην αίθουσα του ΕΒΕ Ροδόπης πραγματοποιήθηκε η τελετή ανακήρυξις του σε επίτιμο δημότη της Κομοτηνής.

Τις εκδηλώσεις παρακολουθούν οι Υφυπουργοί Τέρενς Κουίκ και Σία Αναγνωστοπούλου, οι βουλευτές των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης,οι αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής, οι Μητροπολίτες της Θράκης, η ηγεσία του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας στην περιοχή καθώς και πλήθος πολιτών. Το απόγευμα εγκαινίασε το νέο κτίριο των Πολ. Μηχανικών στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης. (ΡΕΠΟΡΤΆΖ ΕΔΩ)

IMG_0846 IMG_0850 Pavlopoulos epitimos dimotis Komotinis