Τον εμπρησμό του οχήματος ενός συγγενή του προπονητής της ομάδας της Ξάνθης, Ραζβάν Λουτσέσκου κοντά στο ξενοδοχείο ELENA πριν από μερικούς μήνες αποκάλυψε η εξάρθρωση ενός κυκλώματος που “πουλούσε” προστασία και σχετιζόταν με ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης. Θεωρείται ότι η επιθεση (που είχε στόχο τον ίδιο τον τεχνικό της Ξάνθης) ήταν στο πλαίσιο εκφοβισμού λόγω των επιδόσεών του με την ομάδα της Ξάνθης.
Το Thrakisports αναφέρει σχετικά:

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη της Αστυνομίας για εμπρηστική επίθεση σε βάρος αυτοκινήτου που ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο ποδοσφαιρικού παράγοντα σωματείου της Ξάνθης! Μάλιστα, ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης φέρεται να είναι παράγοντας που είχε σχέση με ΠΑΕ (μάλλον της Θεσσαλονίκης, αφού η εξάρθρωση της υπόθεσης έγινε από εκεί).

Η εμπρηστική επίθεση μέχρι σήμερα δεν ήταν γνωστή και φέρεται να πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτου της Ξάνθης.  Ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα από την Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης αποκαλύφθηκε ότι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο και για την οποία προέκυψαν νέα στοιχεία, όπως η εμπλοκή αρκετών επιπλέον ατόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας συνολικά 36 άτομα εμπλέκονται στις υποθέσεις που συνδέονται με την συγκεκριμένη οργάνωση, εκ των οποίων 15 έχουν ταυτοποιηθεί και ανάμεσά τους βρίσκεται (και) ένα πρώην στέλεχος ΠΑΕ, όπως αναφέρει τουλάχιστον το sdna. Η ίδια πηγή προσθέτει ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός εμπρησμού σε ΙΧ που άνηκε σε συγγενή ποδοσφαιρικού παράγοντα στην Ξάνθη και κατηγορείται και για την υπόθεση εμπρησμού ΙΧ στην Αθήνα το οποίο ανήκε στη σύζυγο μάνατζερ αθλητών.