1.330 κιλά όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν την Τετάρτη από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 48χρονος για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ποσότητας οστράκων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στο κόμβο Μέστης με τη συνδρομή της Αστυνομίας  Φ.Ι.Χ. όχημα με οδηγό τον 48χρονο ο οποίος μετέφερε εξήντα πέντε  σάκους με όστρακα, συνολικού βάρους χιλίων τριακοσίων τριάντα  κιλών.

Στη συνέχεια, το ανωτέρω ΦΙ.Χ. όχημα οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε την ανωτέρω ποσότητα οστράκων του είδους ”αχιβάδα” (Ruditapes decussatus), μέρος των οποίων ήταν υπολειπομένων διαστάσεων, με σκοπό την πώληση – εμπορία.

Επιπρόσθετα, το σύνολο των αλιευμάτων δεν συνοδευόταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή του, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ απαγορεύεται σε όλη την επικράτεια η αλίευση του ανωτέρω είδους οστράκων κατά την παρούσα χρονική περίοδο. Τέλος, τα ως άνω αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Φ.Ι.Χ. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.