Μετά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου στα θέματα που τέθηκαν στη συνεδρίαση και τις απαντήσεις που δόθηκαν:

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, η παράταξή μας έθεσε ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης την πρόταση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για ίδρυση Ακαδημίας Λιμενικού Σώματος στην πόλη στης Αλεξανδρούπολης και ομόφωνα το σώμα συμφώνησε στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος.

Ετέθη επίσης ερώτημα από την παράταξή μας για το ζήτημα που προέκυψε στην εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ELFE A.E. (πρώην Β.Φ.Λ.) και ζητήθηκε η παρέμβαση ώστε να μην γίνει αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς και να στηριχθεί η προσπάθεια των εργαζομένων .

Θέσαμε επίσης το ζήτημα της απεργίας πείνας που ξεκίνησαν στο κέντρο φύλαξης μεταναστών στην Δράμα διαμαρτυρόμενοι σχετικά με τις διαδικασίες καταγραφής και χορήγησης αιτήσεων πολιτικού ασύλου και με την εν γένει λειτουργία του κέντρου.

Οι απαντήσεις που πήραμε από τον Περιφερειάρχη για το μεν δεύτερο θέμα είναι ότι η διοίκηση της περιφέρειας έχει περιορισμένα όρια παρέμβασης για το δε κέντρο φύλαξης παρέπεμψε τις ευθύνες στην κεντρική κυβέρνηση.