Xωρίς εκπλήξεις ή μεταβολές και με δύο πρωτοεμφανιζόμενους, είναι τα στοιχεία Πόθεν Έσχες των Βουλευτών της Ξάνθης για το 2013 (για τα εισοδήματα του 2012)

Οι σχετικές δηλώσεις περιλαμβάνουν 5 βουλευτές καθώς από τη βουλή που προέκυψε το 2009 συμμετείχαν οι Αλέξανδρος Κοντός, Σωκράτης Ξυνίδης, Μάντατζη Τσετίν ενώ στη βουλή που προέκυψε στις εκλογές του Μάη και του Ιούνη του 2012 εξελέγησαν οι Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Δημήτρης Σαλτούρος.

Οι τρεις παλιοί Βουλευτές

KONTOSΟ Αλέξανδρος Κοντός δηλώνει εισοδήματα 78,000 ευρώ από τη Βουλή καθώς επίσης και 96.000 ευρώ από άλλες πηγές καθώς και 17.000 ευρώ της συζύγου του ενώ παρουσιάζονται σχετικά αμετάβλητα τα στοιχεία των ακινήτων και των αυτοκινήτων  (ΕΔΩ Η ΔΗΛΩΣΗ)  Ο Σωκράτης Ξυνίδης δηλώνει συνολικά εισοδήματα 48.000 ευρώ συνολικά και είναι σχεδον αμετάβλητες οι καταθέσεις και ακίνητα σε σχέση με όλες τις προηγούμενες δηλώσεις. (ΕΔΩ Η ΔΗΛΩΣΗ)  Ο Μάντατζη Τσετίν δηλώνει 32.000 ευρώ από τη Βουλή και ελάχιστα άλλα εισοδήματα και ακίνητα στοιχεία. (ΕΔΩ Η ΔΗΛΩΣΗ) 

Οι δύο νεοεκλεγέντες του 2012

zeybek-hyseyin-xefontΟ νεοεμφανιζόμενος Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δηλώνει εισοδήματα 47.000 ευρώ από τη Βουλή (από τα οποία αφαιρείται το 20% που αποδίδουν στο κόμμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες άλλες κρατήσεις για δράσεις αλληλεγγύης), από 11.000 ευρώ άλλα εισοδήματα με τη σύζυγό του ενώ στη δήλωσή του βρίσκεται επίσης η επιχείρηση του φαρμακείου του, στην οποία ανήκουν και τα οχήματα καθώς και τη μηχανή του. Δεν έχει ακίνητο ενώ εμφανίζει και μικρό ύψος καταθέσεων.  (ΕΔΩ Η ΔΗΛΩΣΗ) 

Ο Δημήτρης Σαλτούρος εμφανίζεται 48.000 ευρώ εισοδήματα από τη Βουλή, 3.000 ευρώ από κάποιες αντιμισθίες που είχε ως Περιφερειακός Σύμβουλος και από τη δικηγορία καθώς 13.000 ευρώ εισόδημα και από τη σύζυγό του. Επίσης μικρό ύψος καταθέσεων, ένα ΙΧ και ποσοστά σε ακίνητα του ίδιου και της συζύγου του. (ΕΔΩ Η ΔΗΛΩΣΗ)