Η Σαντορίνη είναι αναμφίβολα ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο για μας τους Έλληνες αλλά και για όλη την ανθρωπότητα.

Και αυτό γιατί δεν την προσεγγίζει κανείς ως άλλο ένα νησί για διακοπές μα και ως ένα ανεπανάληπτο γεωλογικό φαινόμενο και θαύμα της φύσης. Η περιοχή της Καλντέρας και το ηφαίστειο είναι εκεί για να θυμίζουν πως η Σαντορίνη είναι στην ουσία η «μητέρα» όλων των Κυκλάδων, αφού η έκρηξή του δημιούργησε όλα τα υπόλοιπα πανέμορφα νησιά του Αρχιπελάγους και «ευθύνεται» για την άνθηση του κυκλαδικού πολιτισμού. Και ποιος, αλήθεια, μπορεί να μείνει ασυγκίνητος από ένα νησί που προσφέρει κάθε είδους τουρισμό;

Η Σαντορίνη δεν είναι ένα απλό νησί που προσφέρει το δίπτυχο «ήλιος – θάλασσα», αλλά ένας τόπος που αφορά εξίσου τους ρομαντικούς για τα ηλιοβασιλέματά του, τους νέους για την έντονη νυχτερινή ζωή του, τους ιστοριοδίφες για τη μακραίωνη ιστορία του, τους φυσιολάτρες για τη σπάνια μορφολογία του, ακόμη και τους γευσιγνώστες για τα ποιοτικά προϊόντα του (τοματίνια, φάβα, κρασιά).

Και όλα αυτά σε ένα μέρος που αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της τουριστικής βιομηχανίας και ως εκ τούτου είναι πλήρως εξοπλισμένο σε κλίνες, ακόμη και στις περιόδους όπου οι επισκέπτες είναι τόσο πολλοί ώστε να… βουλιάζει το νησί.Τα προσεγμένα και ενίοτε υπερπολυτελή ξενοδοχεία της Σαντορίνης πλαισιώνουν όλη την πλευρά του νησιού που «βλέπει» προς την Καλντέρα, ενώ υπάρχουν και πολλά ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία στη Χώρα του νησιού, που τα προτιμούν περισσότερο οι νεαρότεροι σε ηλικία, τόσο για οικονομικούς λόγους όσο και γιατί είναι πιο κοντά στην έντονη νυχτερινή ζωή των Φηρών.

Όσοι πάλι έχουν περάσει την πρώτη νιότη και θέλουν ησυχία εμπιστεύονται τα κομψά και κατάλευκα ξενοδοχεία στο Ημεροβίγλι, που, σκαρφαλωμένα στον γκρεμό, προσφέρουν απρόσκοπτη θέα στο γαλάζιο της θάλασσας που μπερδεύεται γλυκά με το μπλε του ουρανού και του νερού από τις πολυτελείς πισίνες.Τα δωμάτια των ξενοδοχείων είναι πολύ καθαρά και φροντισμένα, ενώ παρέχουν και όλα τα κομφόρ (air condition, τηλεόραση, Wi-Fi, χρηματοκιβώτιο, πλυντήρια). Το προσωπικό είναι πάντοτε έμπειρο και πρόθυμο να εξυπηρετήσει, ενώ στην πλειονότητά του αποτελείται από απόφοιτους σχολών τουριστικών επαγγελμάτων με γνώση πολλών γλωσσών, αφού οι περισσότεροι πελάτες έρχονται από το εξωτερικό.

Έχοντας επίγνωση πως βρίσκονται στην καρδιά της «βαριάς βιομηχανίας» της χώρας μας, του τουρισμού, οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με ευγένεια και χαμόγελο, λειτουργώντας σαν άτυποι πρεσβευτές της Ελλάδας για κάθε επισκέπτη.
Προσφέρεται ακόμη μεταφορά από και προς το λιμάνι της Σαντορίνης, τον Αθηνιό, αλλά και συνεννόηση με τα ταξί του νησιού για επίσκεψη στα αξιοθέατα (Κόκκινη Παραλία, Ακρωτήρι, Σκάρος), για όσους δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη συγκοινωνία, ενώ αρκετές μονάδες είναι all inclusive, με πλήρες πρωινό και γκουρμέ εστιατόριο όπου μπορεί κανείς να απολαύσει γεύματα με τοπικά προϊόντα και λίστα σαντορινιώτικων και άλλων κρασιών.
Αξίζει λοιπόν να επισκεφτεί κανείς φέτος αυτό το εκλεκτό κομμάτι ενός νησιού που στο σύνολό του είναι αξεπέραστο και μοναδικό, για να γνωρίσει τις ομορφιές του αλλά και τη φιλοξενία των ζεστών και εγκάρδιων ανθρώπων του.

Πηγή πληροφοριών: luxury santorini hotels