Εγκρίθηκε με 153 ψήφους από την Ολομέλεια της Βουλής το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο.

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν επί της αρχής και επί άρθρων του νομοσχεδίου η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και το Ποτάμι, συμμετείχαν 296 βουλευτές ενώ οι τρεις βουλευτές της Ξάνθης ψήφισαν ΝΑΙ.

Υπέρ ψήφισαν οι 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ καταψήφισαν 143 βουλευτές από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Υπογραμμίζεται ότι στην ψηφοφορία για το άρθρο 38 του νομοσχεδίου, με το οποίο παρατείνεται για ακόμη τρεις μήνες η διάρκεια του αγγελιόσημου, η ΝΔ ψήφισε παρών.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν από το ΠΑΣΟΚ η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, από τη ΝΔ ο Κώστας Βλάσσης και από την Χρυσή Αυγή ο Νίκος Μίχος. Οι βουλευτές  έστειλαν επιστολή με την οποία δήλωναν την πρόθεσή τους να ψηφίσουν, αλλά η ψήφος τους δεν προσμετράται.

Έκπληξη από Ντόρα;

Σημειώνεται ότι η Ντόρα Μπακογιάννη επίσης δεν ήταν παρούσα στην ψηφοφορία,  αλλά δεν απέστειλε κι επιστολική ψήφο. Τηλεγράφημα του ΑΠΕ μετά τη ήξη της διαδικασίας ανέφερε ότι η κα Μπακογιάννη παρέμεινε  μέχρι αργά στη συζήτηση και παρακολούθησε την ομιλία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αποχώρησε λόγω αδιαθεσίας.

Στοιχεία από tvxs.gr